18 / 04 / 2024

Geçit hakkı davası vekalet ücreti 2015!

Geçit hakkı davası vekalet ücreti 2015!

Taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan malik, tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebiliyor. Peki, geçit hakkı davası vekalet ücreti 2015 ne kadar?



Geçit hakkı davası vekalet ücreti 2015!

Medeni Kanun gereğince; taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan malik, tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebiliyor.


Bu hak, ilk önce kendisinden bu geçidin istenmesi önceki mülkiyet ve yol durumuna göre en uygun düşen komşuya karşı ve daha sonra bundan en az zarar görecek olana karşı kullanılıyor.


Zorunlu geçit iki tarafın menfaati gözetilerek belirlenir. Geçit hakkı tesisi için Asliye Hukuk Mahkemelerinde dava açılabiliyor.


Geçit hakkı davasında vekalet ücreti davacı tarafından ödeniyor. Tesis için yapılan temyizlerde de bu kez yeni davacı olan taraf vekalet ücretini ödemek ile mükellef oluyor. Peki, geçit hakkı davası vekalet ücreti ne kadar?


Geçit hakkı davası vekalet ücreti 2015 

2015 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine göre; Asliye Mahkemelerinde takip edilen davalar için 1.500,00 TL vekalet ücreti ödeniyor.


Geçit Hakkı davasının da bu mahkemede görülmesi nedeniyle dava için vekalet ücreti olarak bu bedel ödeniyor.



Geçit hakkı dava dilekçesi örneği!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön