20 / 04 / 2024

GE’den Türkiye’ye akıllı fabrika yatırımı!

GE’den Türkiye’ye akıllı fabrika yatırımı!

General Electric (GE), Gebze'deki güç transformatörleri fabrikasını akıllı formata dönüştürüyor.



General Electric (GE), Gebze'deki güç transformatörleri fabrikasını akıllı formata dönüştürüyor. Yerel inovasyonun güçlendirilmesini hedefleyen GE, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye'nin en gelişmiş kapasite ve yüksek teknolojiye sahip test laboratuvarını da Gebze'deki bu fabrikada faaliyete geçirdi. Üretim kapasitesini de artıracak olan fabrikaya yapılan yatırım değeri 20 milyon doları buluyor. GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan M. Özsoy, "Fabrika, üretimin dijitalleşmesinde ekipmanlarla bilgisayarların birbiriyle konuşabileceği konseptin bölgedeki ilk uygulaması" dedi.


Sabah


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


ABD’li enerji devi General Electric, Gebze’deki fabrikasını, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye bölgesindeki ilk akıllı fabrikaya dönüştürecek. Şirketin üst düzey yöneticisi Reinaldo Garcia, “Kredi notu gibi faktörler geçici şeyler. Biz Türkiye’nin geleceğinden eminiz” dedi.


AMERİKALI enerji devi GE, Gebze’de yer alan güç transformatörleri fabrikasını bölgedeki ilk akıllı fabrikaya dönüştürüyor. Fabrika, GE’nin dünya genelinde farklı ülkelerde faaliyet gösteren 10 güç transformatörleri fabrikası arasında en büyüğü. GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Canan Özsoy, Gebze güç transformatörleri fabrikasının, mevcut durumda toplam üretiminin yüzde 85’ini ihraç ettiğini belirterek, 2015 yılında da yaklaşık 250 milyon dolar ihracatla alanında Türkiye ihracat şampiyonu olduğunu söyledi. GE ayrıca bölgedeki en büyük kapasiteye sahip test laboratuvarını da bu tesis bünyesinde faaliyete geçireceğini açıkladı. GE Şebeke Çözümleri Global CEO’su Reinaldo A. Garcia, uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu düşürmesine yönelik ise “GE 130 yıllık bir şirket. Dünyada çok şey gördük. Türkiye’de yaklaşık 70 yıldır varız. Kredi notları geçici şeyler. Biz hem ülkedeki, hem bölgedeki, hem dünyadaki talebi gördüğümüzde bütün bu yatırımların geri dönüşünün çok iyi olacağını düşünüyoruz. Türkiye’de de zor zamanlar yaşanıyor ama dünyanın pek çok yerinde böylesi zor zamanlar yaşanıyor. O zaman hareket edemeyiz. Kredi notu gibi faktörler geçici şeyler. Biz Türkiye’nin geleceğinden eminiz” açıklaması yaptı.


3 YENİ YATIRIM

GE, dün Türkiye’de yapacağı üç yeni yatırımı açıkladı. Gebze’deki güç transformatörleri fabrikasının akıllı fabrikaya dönüştürüleceğini, yeni bir test merkezi kurulacağını ve şu ana kadar ürettiği yüksek gerilim transformatörlerin yanı sıra özellikle rüzgâr santrallerinin şebekeye bağlanmasını kolaylaştıracak orta gerilim transformatörler de üretilmeye başlanacağını açıklayan GE, bu yatırımların toplam değerinin 20 milyon doları bulduğunu kaydetti. Özsoy, şöyle konuştu: “Güç transformatörleri fabrikası Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye bölgesindeki ilk akıllı fabrikaya dönüşecek. Yine bölgede yer alan en büyük test laboratuvarı da fabrika bünyesinde faaliyete geçecek. Akıllı fabrika yatırımıyla yaptığımız üretimi daha kaliteli hale getireceğiz. Test laboratuvarı sayesinde ihracatta daha büyük portföylere aday olabileceğiz. Laboratuvar, tesisin daha büyük transformatörler üretmesine katkıda bulunacak.”


YENİLENEBİLİR ÖNE GEÇECEK

GARCIA, Türkiye’nin sanayide dijital dönüşümü gerçekleştirebilirse rekabette öne çıkacağını belirterek, “Fabrikanın orta gerilim transformatörler de üretmesi, Türkiye’nin rüzgâr alanındaki yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşmasına ivme kazandıracak” dedi. Önümüzdeki 15-20 yılda dünyada oluşan enerji ihtiyacını büyü


Hürriyet 


Geri Dön