29 / 03 / 2024

Gediz Nehri'nde 400 bin dekar arazide taşkın önlemi!

Gediz Nehri'nde 400 bin dekar arazide taşkın önlemi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Gediz nehrinde başlattığı ıslah çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.



Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Gediz nehrinde başlattığı ıslah çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. DSİ tarafından geçen yıl ağustos ayında başlayan makineli ıslah çalışmasında bugün itibariyle işin yüzde 88'lik bölümü tamamlandı. 16 bin 650 metre boyunda nehrin iki tarafında toplam 4 milyon 300 bin metreküp olarak planlanan kazı çalışmasında geriye 3 bin 700 metrelik bir alan kaldı. 26 iş makinesi ve 54 personelle yürütülen ıslah çalışmaları kapsamında şimdiye kadar 5 milyon 903 bin metreküp kazı gerçekleştirildi. Kısa zamanda tamamlanacak olan ıslah çalışması sonucunda Gediz Nehri'nin  İzmir  kıyısında bulunan 400 bin dekar zirai arazi, olası taşkın zararlarından korunmuş olacak.


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ıslah çalışmalarına azami gayret gösterdiklerini belirterek, "Hem insanımızı hem de toprağımızı taşkın zararlarından koruyoruz. Gediz Nehri'nde yürüttüğümüz çalışmayla 400 bin dekar zirai araziyi olası taşkın zararından koruyacağız. Böylece çiftçilerimizin zaman zaman yaşadığı bu korkunun da önüne geçmiş olacağız" dedi.


Sabah


Geri Dön