19 / 04 / 2024

Gediz Termal Tatil Köyü’nün temeli atıldı!

Gediz Termal Tatil Köyü’nün temeli atıldı!

Kütahya'nın en büyük yatırımı arasında gösterilen Gediz Termal Tatil Köyü’nün temeli atıldı. Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman katıldı.



Kütahya'nın en büyük yatırımı arasında bulunan Gediz Termal Tatil Köyü projesinin temeli atıldı. Açılı törenine, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ile Ahmet Tan, Kültür ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Gediz Kaymakamı Avni Kula, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Kütahya İlçe Belediye Başkanları, STK Temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.


Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, temel atma töreninde konuştu. Saraoğlu, “Turizm gezginliği içerisinde barındıran ve insanların görerek, duyarak ve hissederek birbirleriyle iletişim kurduğu önemli bir süreç. Bizim bugünkü amacımız Türkiye de Termal Turizm denildiği zaman sürekli olarak dile gelen Kütahya’mıza ciddi bir katkı sağlamaktır. Kütahya’mız Türkiye’deki termal turizm varlığı bakımından çok önemli bir aşama kat ederek Allah vergisi termal imkanlarıyla ön plana çıkmış bir ilimizdir. Kütahya’nın en önemli termal turizm merkezlerinden birisi olan Gediz ilçesi, sahip olduğu farklı doğal zenginlikleri ile termal turizm alanında söz sahibi olmaya aday bir bölgedir. Bulunduğu lokasyon itibari ile birçok büyükşehire yakınlığı, ulaşım avantajlarına sahip olması, Türkiye’de kış turizmi ile termal turizmin bir arada sunulabileceği tek bölge olması gibi özellikleri açısından çok büyük bir potansiyele sahiptir” ifadelerini kullandı.


Bölgenin en önemli turizm tesisini inşa edeceklerini söyleyen Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu iş adamlarına yatırım davetinde bulundu. 


Yatırım için altyapının hazır olduğunu belirten Saraoğlu, “Gediz’in Ilıcasu bölgesinde çıkan doğal sıcak suyun ve doğal yapının, bölgeye yerli ve yabancı turist çekebilecek bir modern ve çok amaçlı termal turizm merkezi ile birleştirilmesi hem ilçenin sosyo-ekonomik yönden kalkınmasına hem de kalkınma planında atıfta bulunulduğu üzere ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlayacaktır. Hazırlanan bu çalışma ile Gediz’in Ilıcasu bölgesinde inşa edilerek, ülke turizmine kazandırılması hedeflenen termal turizm merkezi hakkında ön değerlendirmenin yapılması ve yatırımın bölge hakkındaki gerekliliği konusunda bilgi vermesi amaçlanmıştır. Gediz Belediye Başkanlığı’nın uzun süredir yürütmekte olduğu imar çalışmaları ile birlikte potansiyel yatırımcıların da görüşleri doğrultusunda projelendirilen tesis, bölge açısından son dönemde yapılan en büyük yatırım olacaktır. Bahsi geçen bu tesis tamamlandığında 80 Milyon TL’yi ifade eden bölgemizin en önemli turizm tesisi olacaktır. Bu kapsamda ayrıca 3 adet daha 50’şer bin m2’nin üzerinde turizm parselasyonları da yatırıma hazır hale getirilmiştir. Gediz’e, Kütahya’ya ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu. 



Kütahya Ekspres


Geri Dön