28 / 03 / 2024

Gediz Üniversitesi'nden kentsel dönüşüm katkısı!

Gediz Üniversitesi'nden kentsel dönüşüm katkısı!

Gediz Üniversitesi, kentsel dönüşüm projelerine katkı sağlayacak. İzmir Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme ve Dayanışma Derneği ile yapılacak işbirliğiyle projelerin eksik yanlarının tamamlanması ve vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesi sağlanacak...



İzmir Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme ve Dayanışma Derneği (İZKENDER) ile Gediz Üniversitesi, kentsel dönüşümde (yeniden yapılanmada) sorunların çözülmesi ile vatandaşın doğru bilgi edinmesi için işbirliği kararı aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projelerinin artı ve eksilerinin masaya yatırıldığı toplantıda, çözüm önerileri görüşüldü. İZKENDER Genel Başkanı inşaat Mühendisi Cem Şeker, konunun siyaset üstü ele alınması gerektiğini vurguladı; vatandaşların eksik ya da yanlış bilgilendirildiğini öne sürdü. Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şebnem Yücel, projelerde vizyon eksikliği hissettiğini ve bu konuda işbirliğine ihtiyaç duyduklarını söyledi. 


Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Erkarslan ise yeniden yapılanmada yasaların bazı detayları aydınlatmadığına dikkat çekti. Kentsel dönüşümün aciliyetine vurgu yapan Erkarslan, üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi. 


Bayraklı'da yapılacak kentsel dönüşüm projesini 'çıkmaz sokağa' benzeten İZKENDER Kurucu Yönetim Kurulu üyesi Mimar Ali Kökoğuz, yapıldığında beton yığınından ileri gitmeyeceğini savundu. 

Dernek yöneticileri ile akademisyenler işbirliği protokolünü imzalamak için tekrar bir araya gelecek.


Posta Gazetesi Ege eki


Geri Dön