28 / 03 / 2024

Gediz'de 4. Etap TOKİ Konutları'nın temeli törenle atıldı!

Gediz'de 4. Etap TOKİ Konutları'nın temeli törenle atıldı!

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Belediye Başkanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile yaptırılacak olan 4. Etap TOKİ Konutlarının temeli törenle atıldı.



Salur ve Ergenekon mahallelerinde inşaatına başlanan 357 adet (+3KD) 4. Etap  TOKİ  Konutları ve sosyal tesislerin temel atma törenine; AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Gediz Kaymakamı Avni Kula, İlçe Garnizon komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, AK Parti Gediz İlçe Başkanı Mesut Yörük, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mesut Naci Cebecioğlu, Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, belde belediye başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Aybar İnşaat Şirket Ortağı M. Salih Satıcı, mahalle muhtarları, konut sahipleri ve vatandaşlar katıldı.


4. Etap TOKİ Konutları hakkında bilgi veren Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz'de ilk kez 2004 yılında yaptıkları 1. Etap TOKİ Konutları ile övündüğünü belirterek, 2007 yılında 2. Etap, 2013 yılında 3. Etap, 2016 yılında da 4. Etap TOKİ konutlarının yapılmasından büyük gurur duyduğunu söyledi.


İlk yapılan 1. Etap TOKİ Konutlarının ihale şartlarının 8.5 milyon TL, 2. Etap konutların 13.2 milyon TL, 3. Etap konutların 21.2 milyon TL., en son temeli atılan 4. Etap TOKİ Konutlarının ise 36.9 milyon TL. olarak belirlendiğini dile getiren Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, ilçeye 2004 yılından bu yana TOKİ tarafından yapılan toplam 1041 konuta 79.8 milyon TL. harcama yapıldığını kaydetti.


Daha sonra konuşan AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Türkiye'nin her tarafının inşaat halinde olduğunu, bu gelişmelerin ardı arkası kesilmeyeceğini belirterek Kütahya ve Gediz bölgesi olarak bundan faydalanıldığını söyledi. Milletvekili Ahmet Tan, 4. Etap TOKİ Konutlarının hemen yanına bir ilköğretim okulu yapılması için çalışma yaptıklarını belirterek, konutların yapımı devam ederken bölgenin her türlü ihtiyacının en kısa sürede giderilmesine gayret edeceklerini ifade etti.


Kütahya'nın ilçeleri ve çevre illere olan yol bağlantıları ile gölet ve baraj yapımında çok ciddi çalışmalar yapıldığını dile getiren Milletvekili Ahmet Tan, Kütahya-Gediz-Uşak, Çavdarhisar-Emet, Hisarcık-Simav, Emet-Tavşanlı, Tavşanlı-Domaniç arası yol yapımlarının devam ettiğini, Kütahya-Balıkesir, Abide-Simav, Gediz-Hisarcık hatları için de çalışmaların hızlandırıldığını, Muratdağı, Yunuslar, Yağmurlar, Kayacık, Akçaalan, Akkaya, Kurtçam, Üzümlü ve Çomaklar göletleri gibi 100'ün üzerinde gölet çalışmasının da devam ettiğini bildirdi.


AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı da, konuşmasında, "Şuan yaptığımız bütün konutlar insanın can ve mal güvenliğini sağlayan kaliteli konutlardır. Kira öder gibi devlet tarafından üretilerek insanlarımıza teslim ediyoruz. Hayatımızın her alanında hayatımız kolaylaştırmak üzere AK Parti gerçekten büyük değişimlere imza atmıştır. Gediz'de saymakla bitiremediğimiz Gediz Devlet Hastanesi en güzel en modern şekliyle hayata geçiyor. Gediz'de Toplu Konutlar hayata geçiyor, Gediz de yaptığımız okullar, yaptığımız yollar, alt yapı çalışmaları, Gediz'e gelen doğalgaz bunların hepsi Gediz insanın bir şekilde hayatını kolaylaştırmış daha emniyetli, sağlıklı ve güvenli bir şekilde yaşamasını imkan sağlamıştır" dedi.


Konuşmaların ardından dualar okunduktan sonra Milletvekilleri Şükrü Nazlı ve Ahmet Tan, Kaymakam Avni Kula, İlçe Garnizon komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak ve Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu tarafından buton basılarak temele beton dökümü yapıldı.


Habertürk c


Geri Dön