24 / 04 / 2024

Geleceğin 3D kentleri nasıl olacak?

Geleceğin 3D kentleri nasıl olacak?

Hızla artan dünya nüfusunun yaşam alanı krizine neden olacağını belirten uzmanlar, çözümü yeraltında ve okyanuslarda yüzen şehirlerde arayacak.



İnsanlık, artan küresel ısınma ve nüfus artışıyla ciddi sorunlar yaşıyor. Bilim insanlarının yaptığı araştırmalara göre 100 yıl sonra dünya nüfusu 11 milyarı geçecek ve dünyada yaşam alanı krizi başlayacak. İngiltere’deki Westminster Üniversitesi’nden bazı uzmanlar yaşam alanı krizi nasıl çözülür diye bir araştırma yaptı. Araştırmada İngilizler’e 10 maddelik çözüm önerisi yapıldı. İnsanlar, 3D yazıcı evler, yüksek katlı binalar, taşınabilir evler, yeraltı şehirleri ve okyanusta yüzen şehirler gibi öneriler arasında en çok yeraltı ve okyanusta yüzen şehirleri beğendi. Araştırmacılar, insanların kısa sürede kendi yaşam alanlarını oluşturmak için yeraltında ve okyanuslarda akıllı şehirleri kuracaklarını bildirdi. İngiltere Mühendislik Kraliyet Akademisi’nde görev yapan uzman mühendis Rhys Morgan, güneş ve gelgit enerjisi kullanarak denizlerde şehirlerin kurulabileceğini söyledi.




Çatıda hayvancılık yapılacak


Morgan, ayrıca 3D yazıcılarla  daha ucuz konut yapılacağını belirtti. Gelişen hızlı teknolojiyle beraber günlük Mars ve Ay’a yolculuk yapılacağını aktaran uzmanlar ‘geleceğin şehirleri’ için de çatı katlarında otlayan büyük baş hayvanları düşünüyor. Böylece çatı katlarında tarım ve hayvancılık yapılacağı belirtildi.


Geleceğin 3D kentleri nasıl olacak?



Star


Geri Dön