28 / 03 / 2024

Geleceğin Şehri Bilinçli Kentsel Dönüşüm Zirvesi İstanbul’da düzenlenecek!

Geleceğin Şehri Bilinçli Kentsel Dönüşüm Zirvesi İstanbul’da düzenlenecek!

Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın açılış konuşmasını yapacağı Geleceğin Şehri Bilinçli Kentsel Dönüşüm Zirvesi İstanbul’da düzenlenecek.



Zirve’de bir sunum yapacak olan Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi’nin (WALD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçe sakinlerinin yüzde yüz desteğiyle emin adımlarda devam eden Kentsel Dönüşüm’ü anlatacak.


Son yılların en büyük projelerinden olan Kentsel Dönüşüm Projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın katkılarıyla hazırlanan zirvede ele alınıyor. Bu kapsamda Yeşilköy Wov İstanbul Hotel’de düzenlenecek Zirve, birbirinden seçkin konukları ağırlayacak.


“Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri” adı altında 18 Eylül 2014 tarihinde düzenlenecek olan “Geleceğin Şehri, Bilinçli Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nin açılış konuşmasını Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı WALD Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yapacak. Uzman konuşmacıların katılımıyla düzenlenecek Zirve’de Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da bir sunum yapacak. Çağırıcı, Kentsel Dönüşüm Projesi ile gündeme gelen riskli alan, riskli yapı, rezerv alan, yerinde dönüşüm, bina güçlendirme gibi kavramlar, uygulamalar ve izlenen yollarla ilgili bilgi verecek. Çağırıcı, Bağcılar’da yüzde yüz halkın desteğiyle başarıyla devam eden kentsel dönüşüm sürecini anlatacak.


KENTLERİN GELECEĞE HAZIRLANMASI AMAÇLANIYOR


Türkiye’nin tüm kentlerinin sorunları ile bu sorunların çözümü konusunun da ele alınacağı Zirve’de, zorlu olan değişim ve dönüşüm süreci ile ilgili sunumlar yapılacak. Basının ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması konularının da anlatılacağı Zirve’de geleceğin şehrini oluşturmak ve geleceğin şehrini planlamak başlıklı sunumlar da konuşulacak. Zirve’de sunum yapacak olan konuşmacılar şehirlerin geleceğe hazırlanması için neler yapılması gerektiği konusundaki görüş ve düşüncelerini davetlilerle paylaşacaklar.




Geri Dön