28 / 03 / 2024

Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu 3. dönem başvuruları başladı!

Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu 3. dönem başvuruları başladı!

Anadolu Efes, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle sürdürülebilir turizmle destek vermek amacıyla hayata geçirilen 'Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu'nun üçüncü dönem başvuruları başladı



Üç kurumun sürdürülebilir turizmle yerelkalkınmayadestekvermeküzere hayata geçirdiği fonun başvuruları, 3 Temmuz'a kadar devam edecek. 


2007'de hayatageçirilen proje kapsamında bu yıl da sürdürülebilir turizme katkı sağlayacak 3 projeye destek verileceği bildirildi. Yerel turizm kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin kamu ve özel kuruluşlarla işbirlikleri geliştirerek sürdürülebilir turizmde iyi örneklerin çoğalmasını hedefleyen 'Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu' için seçilecek proj elere fonun yanı sıra iletişim, eğitim ve mentorluk desteği de sunulacak. Projeye 2012-2013 yıllarında 74 ilden 440 proje başvuru yapmıştı. 



Desteklenmek üzere ilk yılda 'Yüzde 100 Misia Projesi', 'Mardin'de Kadın Liderliğinde Sürdürülebilir Turizm Girişimlerinin Yaratılması Projesi' ve 'Seferihisar'ın Geleneksel Mutfağı Projesi', ikinci dönemde ise 'Dünyanın En Eski Tapmağı Göbeklitepe'de Taş İşçiliği', 'Malatya'nın Mirası Arslantepe' ve 'Safranbolu Hatırası Projesi'seçilmişti.



Dünya


Geri Dön