18 / 04 / 2024

Gelir idaresi başkanlığı gelir uzmanlığı yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Gelir idaresi başkanlığı gelir uzmanlığı yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Gelir idaresi başkanlığı gelir uzmanlığı yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 11 Aralık 2014 tarihinde 29202 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte gelir uzmanlığı yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...



Gelir idaresi başkanlığı gelir uzmanlığı yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Gelir idaresi başkanlığı gelir uzmanlığı yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 11 Aralık 2014 tarihinde 29202 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte yapılan değişiklikler şu şekilde;


YÖNETMELİK


Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:


GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI GELİR UZMANLIĞI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 26/12/2009 tarihli ve 27444 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Uzmanlığı Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“d) Giriş sınavı: Uzman yardımcısı kadrolarına atanacakları belirlemek üzere, KPSS (A) sonuçlarına göre Başkanlıkça belirlenen puan türü veya türlerinden yeterli puanı alan adaylar arasında yapılan, yazılı ve sözlü bölümlerden oluşan sınavı,”


MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmış ve üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“(3) Sözlü sınavda, adayların muhakeme gücü, bir konuyu kavrama, özetleme ve ifade etme yeteneği, genel ve fiziki görünümü ile davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, yetenek ve kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı da göz önünde bulundurularak, her adaya sınav kurulu başkan ve üyelerinin (sözlü sınavın birden fazla komisyon tarafından yapılması halinde ilgili Komisyon üyelerinin) her biri tarafından ayrı ayrı 100 üzerinden puan verilir. Verilen bu puanların aritmetik ortalaması sözlü sınav puanını teşkil eder. Sözlü sınavda başarılı olmak için alınan puanın 70 ten az olmaması gerekir.”


MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci ve üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“(1) Giriş sınavı puanı; sözlü sınavda başarılı olan adayların sözlü sınav puanı ile yazılı sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanır.”


“(3) Asil ve yedek listelerinde sıralama yapılırken, adayların giriş sınavı puanının eşit olması halinde, yazılı puanı yüksek olan adaya; yazılı puanının da eşit olması halinde, KPSS (A) puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır.”


MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.



Gelir İdaresi Başkanlığı personeline fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin karar!


 



 


Geri Dön