17 / 04 / 2024

Gelir vergisi yasası yine ertelendi!

Gelir vergisi yasası yine ertelendi!

MECLİSE 2013 Haziran ayında sunulan gelir vergisi tasarısı yine ertelendi. TBMM'nin açıldığı dönemde yıl başına kadar çıkarılması planlanan Gelir Vergisi Yasa Tasarısı yine ertelendi...



MECLİSE 2013 Haziran ayında sunulan gelir vergisi tasarısı yine ertelendi. TBMM'nin açıldığı dönemde yıl başına kadar çıkarılması planlanan Gelir Vergisi Yasa Tasansı ile ilgili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Alt Komisyon kurulmuştu. Ak Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz'ün başkanlığını yaptığı Alt Komisyon sadece bir kez toplanabildi. 2015 bütçe görüşmeleri araya girince Alt Komisyon çalışmalarını 2015 Ocak ayından sonraya erteledi. 


Plan ve Bütçe Komisyonu'nun Maliye Bakanlığı ile görüşmeler yaptığı ve Gelir Vergisi tasarısının belli düzenlemelerinin mini bir paket haline getirilip getirelemeyeceği önerisini gündeme getirdiği belirtildi. 

Kiralarda götürü uygulamanın sona erdirilmesi, ücretlüerin beyanname vermesine ilişkin sistem değişikliği, zirai kazançlar, gayrimenkullerde değer artış kazancının vergilendirilmesi gibi bazı düzenlemelerin mini bir paket olarak ele alınabileceği üzerinde duruldu. Ancak Maliye Bakanlığı'nın bu öneriye sıcak bakmadığı belirtildi. Maliye Bakanlığı'nın paketin bir bütün olarak çıkmasını istediği Komisyon'a iletildi. Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklan'nın (GYO) vergi avantajlarının kaldmlmasına ilişkin düzenleme ile ilgili de değişik görüşlerin ortaya çıktığı öğrenildi. GYO'lar ile ilgili düzenlemelerin pakete girme ihtimalinin de azaldığı ifade ediliyor. 


Neşe Karanfil-Hürriyet


Geri Dön