20 / 04 / 2024

Geliri olmayan ev kadınlarına emlak vergisi var mı?

Geliri olmayan ev kadınlarına emlak vergisi var mı?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için ödeniyor. Vergide bazı meskenler için vergi muafiyeti uygulanıyor. Peki, geliri olmayan ev kadınlarına emlak vergisi var mı?



Geliri olmayan ev kadınlarına emlak vergisi var mı?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için ödeniyor. Her sene belediye tarafından tahsil edilen emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


2015 yılı için emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. İlk taksit ödemelerinin en son 1 Haziran'da yapılacağı emlak vergisinde ikinci taksitler ise Kasım ayında ödenecek.


Verginin mükellefi bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Emlak vergisinde mesken sahipleri için muafiyet uygulaması bulunuyor. Peki, muafiyetten kimler yararlanabilir? Geliri olmayan ev kadınlarına emlak vergisi var mı?


Vergi muafiyetinden 200 metrekareden küçük olan tek mesken sahipleri geliri olmamaları halinde yararlanabiliyor. Muafiyetten yararlanabilen kimseler arasında ev kadınları da bulunuyor.


Muafiyet hakkı için şartları taşıyan kimselerin bir dilekçe ile birlikte bağlı oldukları belediyeye başvurmaları gerekiyor.


İstanbul emlak vergisi oranları 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön