26 / 04 / 2024

Gemlik Belediyesi köylerden gelen gayrimenkulleri satacak!

Gemlik Belediyesi köylerden gelen gayrimenkulleri satacak!

Gemlik Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı, Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı. Gemlik Belediyesi köylerden gelen gayrimenkulleri satacak.



Mecliste doğrudan gündem maddelerine geçildi. Teklifler bölümünde ilk madde, Bursa Valiliği Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünün koruması ve bakımı altındaki çocukların yüzme havuzundan ücretsiz olarak yararlanmasına yönelikti. Doğrudan görüşülen öneri, oybirliği ile kabul edildi.


2. madde; Gemlik Belediyesi ile Marmara Belediyeler Birliği arasında ortak hizmet projeleri ve işbirliği protokolü yapılması ile alakalı öneriydi. Doğrudan görüşülen öneri, MHP’nin ret oyuna karşı kabul edildi.


3.madde; İnsan Kaynakları müdürlüğünün norm kadro iptal ve ihdas önerisiydi. Doğrudan görüşülen öneri oybirliği ile kabul edildi. Diğer maddeler, ilgili komisyonlara sevk edildi.


RAPORLAR

Komisyondan gelen raporlar bölümünde ilk madde Küçükkumla Mahallesi, H22-A-C-02-B pafta, 122 ada 3 nolu taşınmaz üzerine 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği önerisiydi. Öneride konut alanından, ticaret + konut alanına çevrilmesi istenmişti. Öneri reddedildi, komisyon raporu oybirliği ile kabul gördü.


2.madde; Küçükkumla Mahallesi H22-A-02-D-C pafta 441 ada 6 nolu taşınmazda, konut + ticaret alanı istenmesi önerisi reddedildi. Komisyon raporu da oybirliği ile kabul gördü.


3. madde; Deniz Liman Şube Müdürlüğüne yer ayrılmasına yönelik öneriydi, öneri oybirliği ile kabul edildi.


4.madde; Hamidiye Mahallesi 989 ada 1 parsel çevresinde otopark yeri belirlenemesiydi. Komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.


5.madde; Osmaniye, Demirsubaşı, Kayhan, Balıkpazarı, Halitpaşa, Orhaniye ve Yeni Mahalle sınırları içerisinde, ayrıntılı imar planlarının yeniden düzenlemesi önerisiydi. Çalışmalar, ilgili müdürlükler tarafından zaten yapıldığından dolayı öneri reddedildi. Rapor oybirliği ile kabul gördü. 6.madde komisyona geri çekildi.


7.madde; Yeni Mahalle 434 ada 173 ve 202 parsel nolu taşınmazın otopark alanı olarak belirlenmesi, oybirliği ile kabul edildi.


8.madde; Cihatlı Mahallesi H22A10B4D pafta 1543 parsel nolu taşınmaz üzerinde imar değişikliği yapılması önerildi. Konu ile alakalı ek süre istendi. Ek süre talebi oybirliği ile kabul edildi.


Gündem maddeleri sonrasında yazılı öneriler gündeme alınırken, ilgili komisyonlara sevk edildi.


KÖYLERDEN GELEN TAŞINMAZLARA SATIŞ KARARI

Bütünşehir Yasası sonrasında, köylerden Gemlik Belediyesine gelen taşınmazların satılması ile alakalı konuyu, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz meclis gündemine aldı ve doğrudan görüşülmesini önerdi. Belediye Başkanı Yılmaz; ‘’Nasılsa muhalefet reddedecek’’ sözleri ile doğrudan oylamaya sunarken, MHP ve CHP’nin ret oyuna karşı, öneri AKP oylarıyla kabul edildi.


CHP Grup Sözcüsü Özgür Aksoy; ‘’Gayrimenkullerin hangisi olduğunu daha şimdi öğreniyoruz. Daha önce görüşülmeliydi’’ dedi.


Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; ‘’Biz pek çok köyü hizmet götürüyoruz. Merkezden alınan vergilerle bunları yapmamız ne kadar doğru. Zaten taşınmazları kullanamıyoruz. Yarın Sayıştay, bu taşınmazları sorarsa ne diyeceğiz? İşimize yaramayan ve kullanamadığımız taşınmazları satmazsak, ne yapacağız?’’ dedi.


OSMAN DOĞAN’DAN SİTEM VE HEDİYE

Gündem dışı konuşmalarda ilk sözü MHP Grup Sözcüsü Osman Doğan aldı, Doğan, Gemlik Zeytin Festivali kapsamında, Gemlikli yazarların bir araya geldiği etkinliğe kitap yazmış olmasına rağmen davet edilmediğini hatırlatarak, aynı zamanda Gemlik Belediye Meclis Üyesi de olan, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim’e kitabını hediye etti.


Doğan sözlerinin devamında; ‘’Festivali Gemlik adına çok önemli bir adım olarak görüyorum. Eski Meclis Üyesi Osman Sivas’a yaşadığı acı olaydan dolayı baş sağlığı diliyorum. Aynı zamanda 1 Kasım Seçimlerinin ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum’’ şeklinde konuştu.


CHP adına söz alan Grup sözcüsü Özgür Aksoy ise; ‘’Gemlik’te anlamlı bir Festival yaşadık, Gemlik için önemli bir başlangıçtı. Her seçimden dersler çıkarılır. Gemlik Belediyesinden, seçim günü gün boyunca yapılan anonslar, seçim günü etik olmadı. Refik Yılmaz’ın Başkanvekili olduğu dönemden bu yana üzerinde durduğu yamaçlara taşıma konusu,  TOKİ  olmadan Belediye Kaynakları ile yapılacağı duyuruldu. Önemli konu, konutlar yapıp satmak için mi? Yoksa dönüşüm için mi kullanılacak? Öğrenmek istediğimiz öncelikli konu bu.


Belediye bir yandan Zeytin Festivali yaparken, bir yandan da zeytinlikleri konuta dönüştürmek istiyor. Gemlik Belediyesine geçen zeytinlikler de ne yazık ki satılmak isteniyor. Biz köylerden gelen taşınmazların satışını mahkemeye taşıyacak, tüm taşıdığımız konularda olduğu gibi, bunu da kazanacağız’’ dedi.


Festival ile alakalı söz alan MHP Meclis Üyesi Mahmut Solaksubaşı; ‘’Zeytin Festivalini düzenleyen Gemlik Belediyesi ve Kent Konseyine teşekkür ediyorum. Eksikler yapılacak bir çalıştayla değerlendirilir.  Festival dört gün yapılacaksa, diğer ilçeler de bu festivale dahil edilmeli.


Gemlik’te kültür, spor ve Eğitim vakfı kurulmalı, pek çok çalışma da buradan desteklenmeli. Hatta vakfın başkanı da Belediye Başkanı olmalı. Bu konunun üzerinde durulmasını istiyorum’’ dedi.


MHP Meclis Üyesi Adil Tepe; ‘’Sosyal Yaşam Merkezinde bulunan düğün salonu kültür merkezine çevrilecekti. Bu konudaki gelişmeleri merak ediyoruz, çalışmalar durdu mu? Ayrıca çatısı sorun çıkarıyordu, tadilatı tamamlandı mı?’’ sorularını sordu.


 Ercan Barutçuoğlu; ‘’Son terör olaylarında yine şehitler verdik, ailelerine ve ülkemize başsağlığı diliyorum. Terörle mücadelenin hız kesmeden devam edeceğine inanıyorum. Gurur verici bir festival yaptık, ülke medyasında festivalimiz izlemek bizleri memnun etti’’ dedi.


Mukaddes Serim ise, 1. Uluslar Arası Gemlik Zeytini Festivali hakkında sunum eşliğinde bilgiler verdi. Serim, konuşmalarının sonunda festivale destek verenlere de teşekkür etti.


YILMAZ SUNUMLA ANLATTI

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, gündem dışı sorularına cevap verirken, bir yandan hizmetlerin sunumunu sinevizyon ile yaptı. Yılmaz; ‘’Toki ile görüşmeler yaptık, bize mevcut alanda 100 daire vereceklerini söylediler, bize uymadı konutları kendimiz yapma kararı aldık. Bunun için de incelemek üzere ön kayıtları aldık. Gemlik’i taşımak sadece bizim fikrimiz değildi, daha önce de planlanmış ve eski Gemlik’te tamamen yamaçlara kurulmuştu.


Satışlarla alakalı biz Gemlik’e hizmet etmek istiyoruz. Kullanamadığımız yerleri elimizde tutmanın bizlere ne faydası var. örneğin, Narlı’da yapacağımız bütün satışlar, orada kamulaştıracağımız yeri karşılamayacak.


Belediye Düğün Salonunun Kültür Merkezi yapılması ile alakalı incelemeler devam ediyor. Çatı ile alakalı da tadilat düşüncemiz var.


OKULA MAL MÜDÜRLÜĞÜ ENGELİ

 Biz uyumlu çalışmak istiyoruz. Biliyorsunuz Baktat firmasının Gemlik’te yapmak istediği bir okul var. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okul yapımı ile alakalı çalışmaların yapılamadığından yol açılmasını talep etti. Yol üzerinde bulunan vatandaş ile görüştük, ücret önerdik istemedi. Kendisine teşekkür ediyorum. Ama orada bulunan hazine arazisi ile alakalı da, bize yine engel çıkardı ve nerede ise tehdit içeren bir cevap yazmış. Biz iş yapmak istiyorken, Mal Müdürünün bu tavrı fazla oluyor. Sürekli işlerimizi engellemesi yerine, kamu menfaatini gözetmesi gerekirdi’’ dedi.


Meclisin ikinci oturumu Pazartesi günü saat 16.00 da yapılacak.


 


Gemlik Gündem 


Geri Dön