20 / 04 / 2024

Gemlik'te 10 bin bina acilen dönüştürülmeli!

Gemlik'te 10 bin bina acilen dönüştürülmeli!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik'te deprem riskine karşıkentsel dönüşümün gerekli olduğunu belirterek "Gemlik'te 10 bin bina acilen dönüştürülmelidir" açıklamasında bulundu.



Gemlik'te yıkım riski ile karşı karşıya kalan ve yaklaşık iki yıl önce tahliye edilen Dr. Ziya Kaya Mahallesi Hürriyet Caddesi Terminal karşısında bulunan Mendi ve Hürriyet Apartmanları Belediye ekiplerince yıkıldı. 1987 yılında yapılan ancak yapımında başta deniz kumu olmak üzere, deprem riskine karşı hiçbir koruması olmayan malzemeler kullanılan iki apartman konusunda bilirkişi heyetleri yaklaşık iki yıl önce, yıkım riski var, oturulamaz raporu vermişlerdi. Bunun üzerine başlatılan tahliye işlemi sonrasında 5 katlı iki bina tamamen boşaltılmıştı. 


DEPREMİN SİYASETİ OLMAZ 

Osmaniye Mahallesi'nde bulunan ve tahliyesi tamamlanmış olan Onur ve Çakır Apartmanlarının yıkımını da önümüzdeki günlerde yapacaklarım ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, mülkiyet sahiplerinin Kentsel Dönüşüm yasalarından faydalanabileceklerini hatırlattı. "Gemlik'te 10 bin bina acilen dönüştürülmelidir" diye konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Depremin Siyaseti Olmaz. Deprem riskine karşı bu talebi karşılamamız gerekiyor. Gemlik'in sağlam zeminli arazilere ihtiyacı var. Parlamentoda grubu olan tüm siyasi partilerimizden hassasiyet gösterip, bu konuda desteklerini bekliyoruz. İktidarıyla, muhalefetiyle beraber Gemlik'in bu ciddi sorununa çözüm bulmalıyız" diye konuştu. 


A Gazete


Geri Dön