19 / 04 / 2024

Gemlik'te yol için kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Gemlik'te yol için kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Bursa' nın Gemlik Belediyesi, Balık Pazarı, Halit Paşa, Orhaniye, Yeni Mahalle ve Cumhuriyet Mahallesi Manastır bölgesindeki trafik sıkışıklığına son vermek için kamulaştırdığı binaların yıkımına başladı...




Bursa'nın Gemlik Belediyesi, ilçe merkezinde trafik çilesine son vermek için kamulaştırdığı binaları yıkıyor.


Balık Pazarı, Halit Paşa, Orhaniye, Yeni Mahalle ve Cumhuriyet Mahallesi Manastır bölgesindeki trafik sıkışıklığına son vermek için yaklaşık 2,5 yıl önce başlattığı kamulaştırma çalışmalarını tamamlayan Gemlik Belediyesi, Kumla yokuşu başındaki Koyutan ve Acar apartmanlarının yıkımına start verdi. İcra yoluyla tahliye edilen 6 katlı iki apartmanda yıkıma başlayan belediye ekipleri, binaların üst katlarını balyozla yıkacak. Daha sonra iş makineleriyle yıkımı tamamlayacak olan ekipler, Manastır ve Kumla güzergâhındaki trafik sıkışıklığını kökten halletmiş olacak.


Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, ilçe trafiğini rahatlatmak için binalarının yıkımıyla birlikte Kumla yokuşu dönemecinin genişletileceğini ifade etti. Çalışmaları kısa sürede tamamlayacaklarını ifade eden Yılmaz, yıkılacak iki apartmanla yolu genişleteceklerini, toplu taşımacılık sektöründe de hamle yapacaklarını kaydetti. Yolun darlığı yüzünden 12 metrelik toplu taşıma aracı otobüslerin çalışamadığını hatırlatan Yılmaz, daha fazla yolcu alabilen, daha konforlu otobüs seferleriyle Kumla ve Manastır bölgesi sakinlerinin toplu ulaşımdaki sıkıntılarının çözüleceğini söyledi.



Malatya Gerçek


Geri Dön