19 / 04 / 2024

Gemlik'teki bakımsız zeytinlikler imara açılacak mı?

Gemlik'teki bakımsız zeytinlikler imara açılacak mı?

Gemlik Belediye Başkanı Yılmaz, Cihatlı Mahallesi'nden Kumla ve Karacaali sırtları ve Haydariye Mahallesi'ne kadar olan zeytin vasfını yitirmiş, bakımsız arazilerin imara açılmasını istediklerini söyledi.



Kumla Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçenin dört büyük mahallesinin yanı sıra Kumla bölgesinin de alüvyon balçık arazi üzerine inşa edildiğini belirterek, Gemlik'te 50-60 bin insanın hayatının risk altında olduğunu söyledi. 


İlçenin deprem riskine karşı, yeni yerleşim alanlarının imara açılması için, Zeytin Koruma Kanunu, Mera Kanunu ve Orman Kanunundaki engellerin aşılması gerektiğini belirten Yılmaz, "Cihatlı Mahallesi mevkiinden, Kumla ve Karacaali sırtlarına, Haydariye Mahallesi çevresine kadar olan zeytinlik vasfını yitirmiş, ormanlaşmış, bakımsız arazilerin imara açılmasmı istiyoruz. Gemlik'in dört büyük mahallesinin yanı sıra Kumla bölgesi de alüvyon balçık arazi üzerine inşa edilmiş. Bizim için en değerli varlık insandır. Gemlik'te 50-60 bin insanın hayati risk altındayken, halka rağmen siyaset yapamayız" dedi. 


AĞAÇLAR ZARAR GÖRMEYECEK... 


Vatandaşa depremsel risk, kentsel dönüşüm, Kumla'ya yönelik hizmet ve yatmmlarm yam sıra Kumla İmar Planlan hakkında da bilgiler veren Belediye Başkam Refik Yılmaz, inşam da, zeytin ağacım da koruyacaklarım ancak en değerli varlığın insan olduğunu ifade etti. Hiçbir ağacın zarar görmeyeceğini, sökülen zeytin ağaçlarının Hazine arazisine veya başka alanlara dikilebileceğini kaydeden Refik Yılmaz, ilçenin 40-50 yıllık geleceğinin planlanacağını, ilçeye özel yasa çıkması halinde ilçe halkının daha sağlam zeminli arazilerde deprem riskine karşı güven altına alınacağım bildirdi. Yeni yerleşim alanlannın belirlenmesi konusunu da halka ve muhalefete bıraktıklannı belirten Yılmaz, "Vatandaşın yeri değerlensin, ilçenin önü açılsın. Depremsel riske yönelik, Gemlik'e özel yasa ile kentsel dönüşüm gerçekleşsin. 

Bunu halk istiyorsa, muhalefet de isterse, olur" dedi. 


Olay Bursa


Geri Dön