23 / 04 / 2024

Gemport Limanı Bursa'da açıldı!

Gemport Limanı Bursa'da açıldı!

Türkiye'nin ilk özel sektör limanı Gemport Liman ve Depolama İşletmeleri hizmete açıldı



Kara platformu, konteyner stok sahaları, antrepo ve iç dolum-iç boşaltma (CFS) alanlarından oluşan Bursa'nın Gemlik ilçesindeki liman 50 milyon dolara mal oldu. Liman, Türkiye İş Bankası Grubu'na bağlı Gemport'a ait. Limanın açılışını Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ile Gemport Yönetim Kurulu Başkanı Süha Aktaş yaptı. Limanın konteyner stoklama kapasitesi yüzde 85 artarken, Gemport'un faaliyet alanı gümrüklü ve gümrüksüz toplam 636 bin metrekareye ulaştı.

Açılışta konuşan İş Bankası Genel Müdürü Özince, Gemport'un iş hacmi bakımından Türkiye'nin en büyük araç terminaline sahip olduğunu söyledi. Özince, 2009 yılında otomobil ihracatının yüzde 38'inin Gemport'tan gerçekleştirildiğini belirterek, limanın hinterlandı itibarıyla Anadolu'nun ihracat kapısı olduğunu aktardı. Gemport Yönetim Kurulu Başkanı Süha Aktaş da bu yatırım ile adeta 'koşan ata nal çaktıklarını' ifade etti. Gemport Limanı'nda günde ortalama 750 konteynere iç dolum işlemi gerçekleştirilecek.
Zaman/İsmail Bulut

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Gemport'a 50 milyon dolarlık yatırım

Türkiye'nin ilk özel sektör limanı olan Gemlik Liman ve Depolama İşletmeleri A.Ş'nin (Gemport), 50 milyon dolar yatırımla gerçekleştirdiği kara platformu konteynır stok sahaları, antrepo ve iç dolum-iç boşaltma alanları, törenle hizmete girdi.

Gemport'un iştirakçisi olan Türkiye İş Bankası'nın Genel Müdürü Ersin Özince, şirketin, özel sektörün liman işletmeciliğine girişinde örnek teşkil eden, birçok ilke imza atmış bir kuruluş olduğunu söyledi. Türkiye İş Bankası'nın kuruluşuyla da ilgili bilgi veren Ersin Özince, bankanın kurucu ortaklarının dokuzunun Bursa'dan olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“İş Bankası'nın  İzmir  ve İstanbul liman işletmelerine iştiraki 1925 yılındadır. Cumhuriyet'in kurulduğu dönemde birçok konunun özel sektör düşüncesiyle kurulduğunu görüyoruz. Hepimiz İş Bankası'nın kuruluşunda, Kurtuluş Savaşı'ndan kalan paranın olduğunu biliriz. Doğru. Kurtuluş Savaşı'ndan kalan paradan bir miktarla, İş Bankası'nın 1 milyon liralık sermayesine 250 bin lira konulur. Kalan 750 bin lirayı kim koymuştur? Kurucu ortaklar koymuştur. Kurucu ortakların da en büyük kısmı 30'a yakındır. Dokuz tanesi Bursa'dandır.”

İlk şube Bursa'da
Özince, İş Bankası'nın ilk şubelerinden birinin de Bursa'da açıldığını dile getirdi. Hizmete giren yeni birimler sayesinde limanın konteyner stoklama kapasitesi yüzde 85 artarken, Gemport'un faaliyet alanı gümrüklü ve gümrüksüz 636 bin metrekareye ulaştı.
Radikal

İlk özel liman Gemport 50 milyon $ ile yenilendi

KAPASİTE YÜZDE 85 ARTTI
Gemport'un ilave hizmet alanları hizmete açıldı. Yeni hizmet alanlarının açılışı Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince'nin de katıldığı bir törenle hizmete girdi. Açılışa, Gemlik Kaymakamı Mehmet Baygül ile Gemport Yönetim Kurulu Başkanı Süha Aktaş da katıldı. Verilen bilgiye göre limanın alanı, 256 bin metrekareye yükseltilirken, yüzde 85 kapasite artışı sağlandı.

Türkiye İş Bankası Grubu şirketlerinden olan ve Türkiye'nin ilk özel sektör limanı Gemport, 50 milyon dolarlık yatırımla genişledi. Yeni yatırımla kara platformu konteynır stok sahaları, antrepo ve iç dolum-iç boşaltma alanlarının açılışı, İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ve Gemport Yönetim Kurulu Başkanı Süha Aktaş'ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi. Açılışla birlikte, Gemport'un faaliyet alanı, gümrüklü ve gümrüksüz toplam 636 bin metrekareye ulaştı.

OTOMOTİVİN %38'İ GEMPORT'TAN
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, konteynır ve liman hizmetlerinin yanı sıra Gemlik Körfezi ile Mudanya bölgesindeki bütün limanlara kılavuzluk ve römorkör hizmetleri de veren Gemport'un 2005 yılında başlattığı yatırım hamlesi ve hizmet birimleri yapımını tamamlayarak hizmete açıldığını söyledi. Özince, 20 yıllık tarihinde hem bölgesinde hem de Türkiye'de liman işletmeciliğinde önemli rol oynayan Gemport'un bu ilave yatırımlarla sektördeki büyüme hedeflerini daha da yükseğe taşıyarak sektördeki iddiasını bir defa daha ortaya koyduğunu ifade etti. Gemport'un iş hacmi bakımından Türkiye'nin en büyük araç terminaline sahip olduğunu da ifade eden Ersin Özince, “2009'da otomobil ihracatının yüzde 38'i Gemport'tan yapıldı. Gemport, Anadolu'nun ihracat kapısı. İç dolum-iç boşaltma sahalarında günde ortalama 750 konteynıra hizmet verecek kapasite bulunuyor” diye konuştu.
Türkiye


Geri Dön