29 / 03 / 2024

Genç Çelikler İnsaat'ın inşa ettiği Çöl Pazarı Şubat'da açılıyor!

Genç Çelikler İnsaat'ın inşa ettiği Çöl Pazarı Şubat'da açılıyor!

Genç Çelikler Insaat tarafindan, Askabat'in kuzeyindeki Karakum Çölü'nde, 1 milyon metrekarelik alana insa edilen dev pazar yerinin resmi açilisi 15 Subat' da gerçeklesecek  



ÇÖL PAZARINDA TARIH YENIDEN CANLANIYOR...

Orta Asya'nin en büyük açik pazari olma özelligini tasiyan ve Genç Çelikler Insaat tarafindan yeni insa edilen yerine tasinacak olan Çöl Pazari'nin açilisi için geri sayim basladi. 200 yillik geçmise sahip Çöl Pazari bundan sonra 'Altin Asir / Gündogar Pazari' ismiyle Asya'nin en büyük ticaret merkezinden biri olarak yerini almaya hazirlaniyor. 15 Subat'taki bu büyük açilisa, Devlet Baskani Sn. Gurbanguli Berdimuhammedov ve devlet erkaninin yani sira  ayrica Türkmenistan'daki tüm ülkelerin büyükelçilerinin katilimi gerçeklesecektir.
1800'lü yillarda gerçekten bir çölün ortasinda kurulan pazar halk arasinda 'Çöl Pazari' olarak anilmaya baslamis. Çevre ülkelerden de büyük ilgi gören bir yapiya sahip olan pazar, Türkmenistan'in simgesi ve ticaret merkezi olarak görülüyor. Baskent Askabat'in kuzeyindeki Karakum Çölü'nde, Genç Çelikler Insaat tarafindan, 1 milyon metre kare üzerine yeniden insa edilen yeni pazar yerinde hizmet vermeye hazirlaniyor.


Geri Dön