19 / 03 / 2024

Gençlik Parkı yeniden hizmete girdi!

Gençlik Parkı yeniden hizmete girdi!

Gençlik Parkı, restore edilmesinin ardından dün düzenlenen törenle yeniden hizmete girdi



Atatürk'ün emriyle kurulan ve 1943'te hizmete giren  Ankara  Gençlik Parkı, restore edilmesinin ardından dün düzenlenen törenle yeniden hizmete girdi. Baştan aşağıya yenilenen Gençlik Parkı'nın açılışına Başbakan Erdoğan, eşi Emine Hanım'la birlikte katıldı. Erdoğan, Gençlik parkı'nın restorasyonunda emeği olan herkee teşekkür ederek, "Nasıl Londra'nın Hyde Parkı, New York'un Central Parkı varsa artık Ankara'nın da Gençlik Parkı var" dedi. Bu arada Şemdinli'deki şehitlerin haberini yeni aldığını söyleyen Erdoğan, kendisinden sonra konser verecek olan sanatçı Ferhat Göçer'den de konseri iptal etmesini rica etti. Erdoğan ve eşi Emine Hanım ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek açılışın ardından tekneyle parkın içindeki havuzda gezinti yaptı.
Vatan

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Gençlik Parkı'nı Erdoğan açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin yürüttüğü Kürt açılımı çalışmaları konusunda geriye dönüş olmadığını belirterek, "Bedeli ne olursa olsun bu süreci tamamlayacak, bu kardeşlik projesini, bu Milli Birlik Projesi'ni tamama erdireceğiz" dedi.

Erdoğan, dün eşi Emine Erdoğan'la birlikte Ankara'da restorasyonu tamamlanan tarihi Gençlik Parkı'nın açılış törenine katıldı.

Halkı selamladı
Erdoğan, tören alanına parkın içindeki suni gölette bindiği teknede halkı selamlayarak geldi. Konuşmasında, ülkedeki kardeşliği bozmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini dile getiren Başbakan, "Bu ülkeyi bölmeye, bu ülkenin dirliğini, düzenini birlik ve bütünlüğünü sarsmaya hiç kimsenin gücü yetmez" diye konuştu
MURAT PAZARBAŞI/Milliyet


Geri Dön