20 / 04 / 2024

Gençlik Ve Spor Bakanlığına ait gayrimenkuller mecliste konu oldu!

Gençlik Ve Spor Bakanlığına ait gayrimenkuller mecliste konu oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Gençlik Ve Spor Bakanlığına bağlı birimlere ait gayrimenkullere ilişkin soru önergesi hazırladı.



Gençlik Ve Spor Bakanlığına ait gayrimenkuller mecliste konu oldu!


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Gençlik Ve Spor Bakanlığına bağlı birimlere ait gayrimenkullere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularını Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a sordu. Ancak Tanrıkulu'nun sorularına henüz yanıt gelmedi.


Tanrıkulu'nun soruları


1. 6 Haziran 2016 tarihi itibariyle Bakanlığınıza bağlı birimlere ait gayrimenkul var mıdır? Varsa sayısı nedir? Bu gayrimenkuller kaç metrekarelik alan üzerindedir?


2. Bu gayrimenkullerin nakdi değeri nedir? Bu gayrimenkullerden satılanlar var mıdır? Varsa satın alan kuruluş, dernek ve vakıfların isimleri nelerdir? Satış işlemleri hangi tapu müdürlüklerinden gerçekleşmiştir?


3. 6 Haziran 2016 tarihi itibariyle Bakanlığınıza bağlı arsa ve araziler var mıdır? Arsa ve araziler kaç metrekaredir? Bu arsa ve araziler başka kurum, kuruluş, vakıf, oda ve derneklere satılmış mıdır? Satıldıysa, hangi usul ve esaslarla satılmıştır? Satışı gerçekleştiren Tapu Müdürlüklerinin isimleri nelerdir? Satış bedelleri, pafta ve parsel bilgileri nedir?


4. 6 Haziran 2016 tarihi itibariyle Bakanlığınıza ait varsa arsa ve araziler başka kurum, kuruluş, vakıf, oda ve derneklere kiralanmış mıdır? Kiralandı ise, hangi kurum, kuruluş, vakıf, oda ve derneklere ne kadar bedelle kiralanmıştır?


5. 6 Haziran 2016 tarihi itibariyle Bakanlığınıza ait gayrimenkuller başka kurum, kuruluş, vakıf, oda ve derneklere kiralanmış mıdır? Kiralandı ise, hangi kurum, kuruluş, vakıf, oda ve derneklere ne kadar bedelle kiralanmıştır?


6. Bakanlığınız hissesinin bulunduğu bina ve arazilerin satışları için ihaleler düzenlenmiş midir? İhale duyuruları her kamu kurumuna ait resmi internet sitelerinden yapılmış mıdır?


7. Satışların kamuyu zarara uğratmaması için bilirkişi raporları düzenlenmiş midir? Bilirkişi raporlarında belirtilen değerlerin altında satışı gerçekleştirilen bina ve araziler bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa hangileridir?





Geri Dön