24 / 04 / 2024

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Samsun'a 29 proje!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Samsun'a 29 proje!

Karadeniz’in en gelişmiş şehri Samsun’da dinamik gençler ve sporcuların yetiştirilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak 29 proje daha yakın zamanda Samsunluların hizmetine sunulacak.



Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Yeni tesislerde yetişecek Samsunlu gençler daha dinamik, daha çalışkan ve bir adım önde olacak” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun’da 2011 yılından bu yana hizmete açtığı 42 tesise, 29 adet daha eklemeye hazırlanıyor. 12’si proje ve ihale aşamasında, 17’sinin ise yapımı devam eden 29 tesisle Samsun, “marka kent” olma yolunda hızla ilerliyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ülke genelinde yapılan yatırımlarla sadece Samsun’da değil 81 ilde yetişecek olan sporcu ve gençlere her türlü imkanların sonuna kadar açık olduğunu söyledi.


BAŞLANGIÇLARIN ŞEHRİ SAMSUN

Samsun’da, Bakanlığın son altı yılda yaptığı yatırımlarla, kentin büyüme hızının ivme kazandığına işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, “Samsun başlangıçların şehridir. Samsun, Türkiye’nin başlangıcının yazıldığı şehirdir. Samsun’da başlattığımız, temelini attığımız her proje ile Türkiye kalkınacaktır” diye konuştu.

İnşa edilen tesislerin modern yapısı ile gençlere ve sporculara her türlü imkanı sağlayabilecek kapasitede olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Yeni tesislerde yetişecek olan Samsunlu gençler daha dinamik, daha çalışkan ve bir adım önde olacak” şeklinde konuştu.


GENÇLİK MERKEZLERİ ARTIK GENÇLERE DAHA YAKIN OLACAK

Samsun ve ilçelerinde hizmet veren dokuz gençlik merkezinin sayısı on dörde çıkarılıyor. Türkiye’nin her köşesinde çeşitli meslek kurslarıyla, kültür ve sanat alanındaki çalışmalarıyla ve sosyal sorumluluk projeleriyle gençlerin buluşma noktası olan gençlik merkezlerinin Samsun ayağında 40 bin 521 faal üye bulunuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, yapımı devam eden ve proje aşamasında olan beş gençlik merkezinin daha çalışmalarına devam ediyor. Bunlardan en yakın zamanda hizmete açılması planlanan ve yüzde 95’i tamamlanan Samsun Atakum Gençlik Merkezi, modern yapısı ve fiziksel özellikleriyle Atakum ilçesine yeni bir çehre kazandıracak. Proje çalışmalarına devam edilen diğer dört gençlik merkezi ise Havza, İlkadım, Ayvacık ve Canik’te inşa edilecek.


YÜZME HAVUZU, STADYUM VE SPOR SALONLARI SAMSUNLULARIN HİZMETİNE SUNULACAK

Bakanlık, Samsun’da bulunan mevcut spor tesislerine yapılan restorasyonlar ve iyileştirmelerin yanı sıra pek çok farklı spor branşı için yapılacak yeni tesis projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Yapımına başlanan tesisler arasında yüzde 75’i tamamlanan Atakum Kapalı Yüzme Havuzu, yüzde 65’i tamamlanan Samsun Stadyumu, yüzde 80’i tamamlanan Ladik Prefabrik Ek Antrenman Salonu ve yüzde 45’i tamamlanan Ladik Kayak Eğitim Merkezi yer alıyor. Bu yatırımların yanı sıra Ayvacık ilçesine spor salonu, Bafra’ya 500 seyirci kapasiteli kapalı yüzme havuzu ve Yakakent’e spor salonu da yapımına başlanmış ve kısa zamanda hizmete girmesi planlanan projeler arasında. İhalesi tamamlanan ve proje aşamasında olan Buz Pateni Salonu, Vezirköprü Kamp Eğitim Merkezi, Canik Antrenman Salonu’nun da en yakın zamanda tamamlanarak, inşasına başlanması planlanıyor.

Yapımı planlanan Salıpazarı Spor Salonu ile 19 Mayıs Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun ise ihale aşaması tamamlandıktan sonra proje ve yapım çalışmalarına başlanacak.


DİĞER YATIRIMLAR

Atakum’da yüzde 95 tamlanan meslek lisesi ve yüzde 80’i tamamlanan özel yurt ile yüzde 20’si tamlanan Kavak Meslek Lisesi’nin de yapımının en kısa zamanda tamamlanması planlanıyor. Kentin en önemli yapılarından 19 Mayıs Yaşar Doğu Spor Salonu’nun “Samsun 19 Mayıs Panaroma Müzesi”ne dönüşümünü de üstlenen Gençlik ve Spor Bakanlığı, ihale aşamasının tamamlanmasının ardından, salonunun dönüşümünü sağlayacak ve müze kente kültür ve tarih alanı olarak hizmet verecek.



Hürriyet 


Geri Dön