23 / 04 / 2024

Genel kurul karar defteri kaybolursa ne olur?

Genel kurul karar defteri kaybolursa ne olur?

Kat malikleri apartman yönetimi toplantısında alınan kararların genel kurul karar defterine yönetici tarafından işlenmesi ve noterde tasdik edilmesi gerekiyor. Peki, genel kurul karar defteri kaybolursa ne yapılır?



Genel kurul karar defteri kaybolursa ne olur?

Apartmanda alınacak kararlar yapılan ve yapılacak işler  gelir ve giderlerin kayıtlarının tutulduğu apartman karar defteri için noterden tasdik almak gerekiyor. Tasdikli deftere, toplantılar ile ilgili detaylar ve alınan kararlar kaydediliyor. Apartman karar defterine yapılan bir sonraki toplantılarda alınan kararların kaydedilmesi sonucunda, apartman karar defteri ara tasdiki almakta fayda oluyor. Böylece, defterde alınan kararlar yine resmi ortamda kaydedilmiş oluyor.


Defter kaydını, apartman yöneticinin tutması ve saklaması gerekiyor. Kat Mülkiyeti Kanununa göre,  her takvim yılının bitmesinden başlayarak bir ay içinde yönetici tarafından notere kapattırılması zorunlu oluyor. Bu hususla ilgili Kanun Maddeleri aşağıda yer alıyor.


Defter tutulması ve belgelerin saklanması:

Madde 36 – Yönetici, kat malikleri kurulunun kararlarını protokolleri, yapılan ihtar ve tebligatın özetini ve tarihlerini ve bütün giderleri, 32 nci maddede sözü geçen deftere tarih sırası ile yazmaya ve bu defteri ve giderlerin belgeleriyle diğer bütün belgeleri bir dosyada saklamaya mecburdur.


Bu defterin, her takvim yılının bitmesinden başlayarak bir ay içinde yönetici tarafından notere kapattırılması mecburidir. Bu maddede yazılı görevleri yerine getirmeyen yöneticiye 33 üncü maddenin son fıkrasında yazılı cezalar uygulanır.



Genel kurul karar defteri kaybolursa..

Genel kurul karar defterinin kaybolması durumunda yeni bir defter alıp noterde onaylanması gerekiyor. Defterde yazılı olan önceden alınmış kararların ise tekrardan notere onaylatılması gerekiyor. Geçmişe yönelik kararlar bu şekilde devam ettirilebiliyor. 



Apartman kurallarına uymayanlar nereye şikayet edilir?



Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com


Geri Dön