26 / 04 / 2024

Alman Walter Graebner, Türkiye'de Osmanlı mimarı dedesi gibi bina yapacak!

 Alman Walter Graebner, Türkiye'de Osmanlı mimarı dedesi gibi bina yapacak!

Alman işadamı Walter Graebner, dedesinin Osmanlı’da mimarlık yaptığını öğrendikten sonra Türkiye’de ilk etapta 120 milyon dolarlık yatırım planladı



TÜRKİYE’NİN ekonomik büyümesi Avrupa’nın köklü şirketlerini de çekmeye başladı. Osmanlı’nın Alman mimarlarından dedesi Julius Wilhelm Graebner’in izini takip ederek Türkiye’ye gelen Amplio Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi Erwin Walter Graebner de bu işadamlarından. Graebner, Türkiye’deki ilk yatırımı olan Hilton Garden Inn’den sonra Haliç bölgesinde kentsel dönüşüm yatırımı yapacak. 


Mezarını Teşvikiye’de bulduk


Dedesinin 1900’lerin başında Osmanlı’nın tanınmış Alman mimarlarından olduğunu söyleyen Graebner, şunları paylaştı: “İstanbul’da ve Bursa’da bazı hastanelerin projelerini çizdiğini biliyoruz. Ben aslında dedemin bu geçmişinden bile haberdar değildim. Fakat daha sonra Almanya’nın Dresden kenti ile ilgili bir kitap yayınlandı. Bu kitaptan dedemin İstanbul’da mimar olarak çalıştığını ve 1917’de yine İstanbul’da vefat ettiğini öğrendik. Alman Büyükelçiliği’nin de yardımlarıyla dedemin mezarını nerede olduğunu araştırdık. Sonunda mezarını Teşvikiye’de bulduk.” Graebner’in Almanya’dan Türkiye’ye dedesinin izinden devam eden yatırım hikayesi de bu noktada başladı ve Türkiye’de yatırım yapmaya karar verdi.


Star


Geri Dön