29 / 03 / 2024

Aydoğan Yıldır : Royal Halı ve Pierre Cardin Halı olarak 150 yeni showroom açacağız!

 Aydoğan Yıldır : Royal Halı ve Pierre Cardin Halı olarak 150 yeni showroom açacağız!

Naksan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Royal Halı ve Pierre Cardin Halı 2012 yılı büyüme stratejisini mağazalaşmak olarak belirledi. Yıl içinde 150 mağaza açmayı hedefleyen Royal Halı ve Pierre Cardin Halı 600 kişiye istihdam sağlayacak.



Beş yılda sektöre yaptıkları yatırımlar ile sektöre yön veren firma olduklarını belirten Royal Halı ve Pierre Cardin Halı İç Piyasa Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aydoğan Yıldır, halı sektöründeki oyuncuların son 20 yılda değişim gösterdiğine dikkat çekti. 


Makine halısı üretiminde Gaziantep’in Türkiye’nin yeni lokomotifi olduğunu ifade eden Aydoğan Yıldır, Türkiye genelindeki yaklaşık 1200 halı tezgâhının 1000 kadarının Gaziantep’te olduğunu söyledi.


Yıldır "Dünyada makine halısı üretiminin neredeyse üçte biri Türkiye’de yapılıyor. Gaziantep ise Türkiye’nin en çok üretim yapan şehirlerinde ilk sırada. Gazianteplilerin girişimci ruhu sayesinde bugün Sanayi sektörün kalbi Gaziantep’te atıyor" dedi.


Yıllık 6.5 milyon metrekare üretim kapasitesine sahip olduklarını söyleyen Yıldır, Gaziantep’te bulunan fabrika bünyesinde 550 kişiye istihdam sağladıklarını belirtti. Geçtiğimiz yıl ciro bazında yüzde 30 büyüdüklerini belirten Aydoğan Yıldır, “2012 yılında da hedefimiz yüzde 30 büyümek. Ancak bunu bu sefer farklı bir yöntemle yapacak ve Türkiye genelinde mağazalaşmaya gideceğiz. Royal Halı ve Pierre Cardin Halı olarak 2012 yılında 150 yeni showroom açacak ve 600 kişiye istihdam sağlayacağız” dedi.


35 ülkeye ihracat yapıyoruz          


Yıldır, şöyle devam etti:


"2011 yılında 25 milyon dolar ile yurtdışı satışta yaklaşık yüzde 20 büyüdük. 2012 yılında yurtdışında yüzde 40 büyümeyi hedefliyoruz. Bunun yanında her yıl en az üç yeni ülkeyi portföyümüze katmayı ve sonraki yıllarda yeni girdiğimiz bu ülkelerde konumumuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl bölgesel olarak Orta Asya, Hindistan, Çin gibi kısmen uzak bölgelerde varlığımızı arttırmayı hedefliyoruz.  Avrupa ve Kuzey Afrika'da yapılanmamızı güçlendireceğiz. ABD'de yeni araştırmalar yapıyoruz.  Bu hedeflerimiz doğrultusunda distributörlerimizle alt bayiilik oluşturmak amacıyla yatırımlara devam ediyoruz."

Hürriyet


 


Geri Dön