28 / 03 / 2024

Binali Yıldırım: İstanbul'a 3. havaalanı ihalesi Eylül'de yapılacak!

Binali Yıldırım: İstanbul'a 3. havaalanı ihalesi Eylül'de yapılacak!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak üçüncü havaalanı için ihalenin Eylül ayında gerçekleştirileceğini söyledi.



Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe-Metrosu'nun temel atma töreninde konuşan Yıldırım, "Atatürk Havaalanı artık ihtiyaca cevap vermiyor. Sabiha Gökçen'i de devreye soktuk. Oda 12 milyonu aştı. O da artık ihtiyaca zor cevap veriyor. İstanbul'a dünyanın markası incisi bu şehre büyük bir havaalanı yakışmaz mı dedik? Sayın Başbakanımız talimat verdi. 3. Havaalanının ihalesine de eylül ayında çıkıyoruz" dedi.


Binali Yıldırım, "Bu havalanı öyle bir havaalanı değil. Bu havaalanı dünyanın sayılı havaalanlarından biri olacak. Kapasitesi 150 milyon... Türkiye'deki tüm hava taşımacılığından daha yüksek kapasiteye sahip olan İstanbul'un Türkiye'nin 2050 yılına kadar ihtiyaçlarına cevap verecek uluslararası 5 tane pisti ve 1 milyon metrekarenin üzerinde terminalleriyle dünyanın sayılı havaalanınlarından birini İstanbul'a kazandırıyoruz. Onun da çalışmalarını başlattık. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. 


HÜRRİYET


Geri Dön