20 / 04 / 2024

Biyomedikal Teknik Meslek Lisesi köprünün güzergâhını değiştirdi!

 Biyomedikal Teknik Meslek Lisesi köprünün güzergâhını değiştirdi!

Türkiye'nin ilk Biyomedikal Teknik Meslek Lisesi'nin inşa edileceği araziden geçen üçüncü köprü yolunun güzergahı okul projesi nedeniyle değiştirildi



Türkiye'nin ilk Biyomedikal Teknik Meslek Lisesi'nin inşa edileceği araziden geçen üçüncü köprü yolunun güzergahı okul projesi nedeniyle değiştirildi. İşadamı İshak Alaton'un girişimleriyle inşa edilecek lisenin bulunduğu 90 dönüm büyüklüğündeki arazinin imar planı değişikliği Büyükşehir Belediyesi'nden geçti. 


Büyükşehir Belediye Meclisi'nin oybirliğiyle onay verdiği değişikliğe göre, lise Çatalca'da inşa edilecek. Süreç, Çatalca Belediyesi'nin arsanın mülkiyet işlemleri tamamlandıktan sonra plan değişikliği için belediyeye başvurusuyla gelişti. Avrupa ve Asya kıtasını birbirine bağlayacak üçüncü köprünün devamında yapılacak Kuzey Marmara Otoyolu ve köprü yolu projesinin, araziden geçtiği belirlendi. İBB Ulaşım Planlama Müdürlüğü'nden görüş istendi. Cevapta yol projesiyle ilgili 1/25 bin ölçekli planlarda yapılan düzenlemenin henüz alt planlarda oluşturulmadığı, görüşün daha sonra verileceği bildirildi. Okul için yabancı ve yerli destekçilerle görüşüldü. 


Karayolları İstanbul Bölge Müdürlüğü, köprü ve otoyol projesinin, okul arazisi dışına çıkarıldığına ilişkin yazı gönderdi. Geçen ayBüyükşehir Belediyesi'nden gerekli izin çıktı. Okul inşaatı için nihai imar izni verildi. 29 aylık uğraşla izin alabildiklerini belirten Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, "Valilik ve belediye ile protokolü imzaladık. Ruhsatlandırma işlemi tamamlandıktan sonra 12 ay içinde okul yapılıp Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edilecek" dedi.


Sabah


Geri Dön