26 / 04 / 2024

Bolu otelleri kampa girecek futbol takımlarını bekliyor!

Bolu otelleri kampa girecek futbol takımlarını bekliyor!

Bolu Valisi Özçimen: Bolu'da Beşiktaş'a da Galatasaray'a da yetecek yerimiz var



Bolu'da bulunan oteller, yeni sezon öncesi kampa girecek futbol takımlarını bekliyor. 2011-2012 sezonu öncesi Süper Lig, Bank Asya 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig takımları ile yurt dışından yaklaşık 150 futbol takımının kamp yaptığı Bolu otelleri, yeni sezon öncesi kampa girecek futbol takımlarını misafir etmeye hazırlanıyor. 

Hazırlıklar kapsamında, Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi, Abant ve Sarıalan bölgelerine futbol sahalarının yapılması için çalışma başlatırken, oteller ise takımların antrenman yapmak için kullandığı çim sahalar ve odaların iç donanımı gibi birçok alanda bakım ve onarım çalışması yaptı. 

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu'nun spor kulüplerinin kamp yapması için önemli bir kent olduğunun altını çizerek, ''Bolu geçtiğimiz yıllarda spor kulüplerinin en fazla ilgi gösterdiği kent oldu. Birden çok alternatifimiz var. Devre arasında Antalya ne ise yaz sezonunda da Bolu'yu o hale getirmeye çalışıyoruz'' dedi. 

Bolu'nun doğusunda Kaya Green Park, Gerede Esentepe, Bolu Termal ve Koru otellerinde 2'şer tane futbol sahası bulunduğunu dile getiren Özçimen, ''Spor kulüplerine yer göstermekte zorlanıyoruz. Daha fazla tesis olması lazım. Daha önce Abant'ta da kamplar yapılırmış. Yine yapılmalı. Orada da saha hazırlanmalı'' diye konuştu. 

     

''Dövizler, futbol için dışarıya gitmeyecek''

     

Bolu Aladağlar bölgesinde bulunan Seben Taşlı Yayla Gölü ile ilgili çalışmalara da değinen Özçimen, şunları söyledi: 

''Bolu'da Beşiktaş'a da Galatasaray'a da yetecek yerimiz var. Bolu çok güzel, kaçırılmaması gereken, nadide bir yer. Spor kulüplerinin Bolu'da yaptığı çalışmalar ilin tanıtımına çok büyük yarar sağlayacak. Ayrıca ülkemizin dövizleri, futbol için dışarıya gitmeyecek. Dışarıdan kulüpler Bolu'ya gelecektir. Bolu o potansiyele sahip. Dünya çapında marka olan Galatasaray ve Beşiktaş gibi spor kulüpleri Avrupa kupalarında üst sıralara yükseldikçe onların tanınırlığı ile birlikte Türkiye ve Bolu'nun da tanınırlığı artacak.'' 


Termal Otel Genel Müdürü Ervani Alemdar ise otellerinde hazırlıkların tamamlandığını ifade ederek, liglerin bitmesinin ardından takımların kamp için kendileriyle irtibat kurmaya başladığını belirtti. 

Şimdiden birçok takımla kamp konusunda görüşme yaptıklarını anlatan Alemdar, bu yıl, geçen yıla oranla daha fazla futbol takımının Bolu'ya geleceğini düşündüğünü sözlerine ekledi. 


A.A.



Geri Dön