25 / 04 / 2024

EXPO Fuar Organizasyonu, İzmir İnciraltı'nda olacak!

 EXPO Fuar Organizasyonu, İzmir İnciraltı'nda olacak!

EXPO Fuar Organizasyonu için aday olan İzmir'de EXPO Fuar Organizasyonu'nun yapılacağı alanın İnciraltı olarak belirlenmesine ilişkin tasarı kabul edildi



TBMM Genel Kurulu'nda, 2020'de gerçekleştirilecek EXPO Fuar Organizasyonu için aday olan İzmir'de EXPO Fuar Organizasyonu'nun yapılacağı alanın İnciraltı olarak belirlenmesine ilişkin tasarı kabul edildi.


İzmir EXPO Alanı Hakkında Kanun,  İzmir  EXPO Fuar Organizasyonu'nun gerçekleştirileceği alan için yer belirlenmesini, bu alanın planlanmasını ve alanda yapılacak imar uygulamalarının tespitini amaçlıyor.


Kanuna göre, İzmir'in Balçova İlçesi'ndeki İzmir-İnciraltı Turizm Merkezi'nin İnciraltı kesiminde büyük kentsel yeşil alan olarak planlanan alan EXPO alanı olarak belirlenecek.


EXPO alanında imar uygulaması; ilgili imar planının onaylanmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi'nce öncelikle yapılacak. Alanın EXPO alanı dışında kalan kısımları sağlık, turizm ve konut amaçlı planlanacak. İmar planlamalarında ihtiyaç duyulan yol düzenlemeleri için yeterli alan ayrılacak. Yapılaşmaya esas inşaat hakkı 4 katı geçemeyecek.


EXPO alanında, sabit olmayan, sökülüp takılabilir nitelikteki geçici yapı elemanları kullanılarak ihtiyaç duyulan kullanım alanları oluşturulacak. Organizasyonun ardından bir yıl içinde bu yapılar kaldırılarak, EXPO alanı büyük kentsel yeşil alan olarak düzenlenecek. Ancak, EXPO alanının yüzde 3'ünü geçmemek kaydıyla EXPO'ya ilişkin simgesel yapılar korunabilecek.


EXPO alanına ilişkin ruhsat işlemleri, mahalli idareler tarafından yapılacak.


AA



Geri Dön