26 / 04 / 2024

İstanbul'da yoğun trafiği olan binalara izin verilirken, insan faktörü dikkate alınmıyor!

İstanbul'da yoğun trafiği olan binalara izin verilirken, insan faktörü dikkate alınmıyor!

Savunma sanayii, turizm, enerji, yatırım bankacılığı ve havacılık gibi sektörlerde 45 yıldır faaliyet gösteren, Nurol Holding, 2 yıl önce gayrimenkul sektörüne girdi



Nihal Yuvacan'ın haberinden öğrendiğimize göre, Basın Ekspres Yolu'nda Hürriyet Towers arazisine konut, ofis, sağlık merkezi ve turizm tesisinden oluşan karma bir proje planlayan şirket, şimdi de Seyrantepe'de Türk Telekom Arena'nın arkasındaki arazide ofis ve rezidanslardan oluşan 200 metrelik bir kule inşa edecekmiş. Şirket projenin satışlarına kısa sürede başlayacakmış.


Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), ocak sonunda Basın Ekspres Yolu üzerinde Hürriyet Gazetecilik'e ait ve Hürriyet Medya Towers olarak bilinen 4 adet gayrimenkulü toplam 127.5 milyon dolara satın almıştı.


Seyrantepe'de 9 bin 600 metrekarelik bir arazide 105 milyon dolar yatırımla ofis ve rezidanslardan oluşan 200 metre yüksekliğinde bir kule inşa edilecekmiş.


Türk Telekom Arena'nın arkasında, Şişli Etfal Hastanesi binası yapılıyor. Bu bölge Fako, Eroğlu arazileri ve Oyak Sitesi ile çevrili. Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet binası da buraya gelecek.


Basın Ekspres Yolu üzerindeki Hürriyet binası yıkılıyor. 59 dönüm olan arazisinde 285 bin metrekarelik inşaat alanında, 188 bin metrekare satılabilir ve kiralanabilir binaya izin veriliyor.


Gayrimenkul 10 yılda 'finans'ın yerini alacak


Geçen 10 yılın en parlayan sektörünün 'finans' olduğunu söyleyen Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, "Önümüzdeki 10 yıl içinde ise gayrimenkul, finansın yerini alacak. Nitelikli, önemli projeleri hayata geçiren büyük firmalar, bugünkü önemli bankaların popülaritesine sahip olacak, hatta onun da önüne geçecek" diyor.


Nurol GYO'nun TOKİ'nin Çağlayan'da Adliye Sarayı'nın yanındaki Yıldız Teknik Üniversitesi'ne ait 7 bin metrekarelik arsasında hasılat paylaşımı modeliyle Nurol Tower' inşa ediyor. Projede büyüklüğü 74 ile 200 m2 arasında değişen 243 bağımsız bölüm var.


Nurol, Topkapı Nakliye Ambarları'nda da Mesa ve TAÖ (Tahincioğlu, Abdi İbrahim ve Özkök İnşaat) ile 128 bin metrekarelik alanda, 350 bin metrekare inşaat alanına sahip bir dönüşüm projesini gerçekleştirmek üzere ambarların 188 sahibi ile görüşülüyor.


Sayın okuyucularım. Dikkat buyurunuz bütün bu projeler E5 ve TEM ana arteri üzerinde. Trafiğe yük getirecek projeler.


Bu konuda sorumluluk proje sahiplerinde değil. Şehir planlamasına önem vermeden projelere izin verenlerde.


İstanbul trafiği kilitlenince şaşırıp kalıyoruz. Trafiği kilitleyen bizleriz. Yanlış yapılaşma ile ana arterleri kilitliyoruz.


Tevfik Güngör/Dünya Gazetesi


Geri Dön