26 / 04 / 2024

Limak Kuzey Irak'ta çimento fabrikası kuracak!

 Limak Kuzey Irak'ta çimento fabrikası kuracak!

Limak'ın Çimento Grubu'nun Irak'a doğrudan yatırıma hazırlandığını belirten Özdemir, "Kuzey Irak'ta Süleymaniye'de fabrika kurmak için izin başvurusunda bulunduk. Cevap bekliyoruz" dedi



Bitlis Eren Üniversitesi'nin Bahar Şenliği ve Kariyer Günleri'ne katılan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Suriye'de yaşanan olaylardan sonra bu ülkeye ihracatı önemli ölçüde azalan Limak Çimento'nun kaybını iç pazarla telafi ettiğini söyledi. Özdemir, Irak pazarında ise hiçbir sorun yaşanmadığını anlattı. Limak'ın Çimento Grubu'nun Irak'a doğrudan yatırıma hazırlandığını belirten Özdemir, "Kuzey Irak'ta Süleymaniye'de fabrika kurmak için izin başvurusunda bulunduk. Cevap bekliyoruz" dedi.

Fabrikanın 1 milyon ton kapasiteli olmasını öngördüklerini kaydeden Özdemir, Irak'ta giderek artan talep doğrultusunda bu ülkede çimento üretiminin maliyet avantajı yarattığına dikkat çekti. Fransız inşaat devi Vinci ile ortaklık görüşmeleri ile ilgili olarak da Özdemir, "Onlarla hep görüşüyoruz. Yöneticilerinin hepsi dostumuz. 3. Köprü'de de ortak olmak istiyorlar ama Sarkozy kaynaklı olaylardan sonra Fransız bir şirketle ortak olmak gibi bir düşüncemiz yok. Artık Hollande Cumhurbaşkanı oldu. Fransa'nın Türkiye politikasında değişiklik olup olmayacağını görmek istiyoruz" diye konuştu. Özdemir, İskenderun Limanı'nı konteynır terminaline dönüştürme ve kapasitesini artırma çalışmalarının ise sorunsuz biçimde devam ettiğini bildirdi.

Sabah


Geri Dön