23 / 04 / 2024

Skyscanner dünyanın en ilginç müzelerini derledi!

 Skyscanner dünyanın en ilginç müzelerini derledi!

Skyscanner tarafından dünyadan ilginç müze örneklerinin derlenerek hazırlandı



Uçak bileti arama motoru Skyscanner tarafından dünyadan ilginç müze örneklerinin derlenerek hazırlandığı çalışmada, insan vücudu, saç, tuvalet, erotizm gibi farklı temalardaki müzeleri bulmak mümkün.


AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, içi dev bir insan vücudu şeklinde olan Hollanda'daki Corpus İnsan Vücudu Müzesi'nde, insan vücudunun her ayrıntısını dev boyutlarda göstermek mümkün oluyor. 2008 yılında kurulan ve Hollanda'nın Oegstgeest şehrinde bulunan müzenin dünyada bir benzeri daha yok.


Yine Hollanda'da bulunan Seks Müzesi insanın cinsel yolculuğunu gösteren ilginç bir müze olma özelliği taşıyor.

İlginç temalı bir diğer müze de Türkiye'de bulunuyor. Dünyanın en garip müzelerinden biri olarak kabul edilen Nevşehir'in Avanos ilçesindeki müzede, bölgeyi ziyaret eden 16 bin kadın turistten toplanan saç örnekleri

sergileniyor.


Çanak atölyesinde çamur ustası Galip Körükçü'nün 1979 yılında tanıştığı Fransız bir kadından hatıra olarak bir tutam saç istemesiyle temelleri atılan müze, 1998 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.


TARİHİ TUVALET TASARIMLARI DA MÜZEDE


Hindistan'da bulunan Tuvalet Müzesi ise insanın tuvalet ve hijyen tarihini gözler önüne seriyor. Hindistan'ın önde gelen sivil toplum örgütü kurucularından Dr. Bindeshwar Pathak tarafından kurulan müze, Yeni Delhi şehrinde yer alıyor. Tuvaletin gelişimini ve tuvalet şakalarını gösteren bu müzede farklı tuvalet ve sifon tasarımları meraklılarıyla buluşuyor.

Sanatın farklı dallarından örnekler sergileyen müze, usta ve amatör pek çok sanatçının eserlerine yer veriyor.

Cinselliğin ön planda olduğu bir başka müzede İzlanda'da bulunan Fallus Müzesi olarak öne çıkıyor. Dünyada eşi olmayan bu müzede sadece insanların değil tüm canlıların cinselliği işleniyor.

Sabah


Geri Dön