25 / 04 / 2024

Hasan Doğan Spor Tesisleri'nin temeli atıldı

Hasan Doğan Spor Tesisleri'nin temeli atıldı

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, "Hasan Doğan Spor Tesisleri'nde yetişecek nice elit sporcular, Kastamonu'yu Türkiye'de ve uluslararası arenada temsil edecek" diye konuştu



Başesgioğlu, geçen yıl hayatını kaybeden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan'ın anısına yapılacak spor tesislerinin temel atma töreninden önce yaptığı konuşmada, "Merhum federasyon başkanımız Hasan Doğan'ın adını verdiğimiz, onun hatırasını yaşatmasını umduğumuz amatör spor kulüpleri kompleksinin, Kastamonu'muza, amatör spor kulüplerimize ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

Bu tesiste, nice elit sporcuların ve şampiyonların çıkacağını belirten Başesgioğlu, burada yetişecek sporcuların, Kastamonu'yu Türkiye'de ve uluslararası arenada temsil edeceklerini söyledi. Kastamonuluların, burada boş vakitlerini de değerlendirebileceğini ifade eden Başesgioğlu, şunları kaydetti:

 

"Kastamonu'ya spor hizmetleri açısından önemli işler yapıyoruz. Kış sporları ve kayak merkezi açısından, Ilgaz'ımız büyük mesafe kaydediyor. Tesislerimizi ve kayak pistlerimizi genişletip yenilmeye devam ediyoruz. Kastamonu'da golfün gelişmesi konusunda da girişimlerimiz var. Kendilerine bir yer tahsis ettik. Golf federasyonunuz bu gelişmeleri yakından takip ediyor. Gazi Stadyumu'nu yeniden ele almak ve tribünlerini kapatıp seyirci

kapasitesini yükseltmek istiyoruz. Aynı şekilde Hüsnü Tandoğan Spor Salonu'muzu

bakımdan geçirerek, çağdaş bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Bunun dışında bazı ilçelerimizde başta spor sahaları olmak üzere bir çok spor tesisini hizmete soktuk."

 

"Yılların özlemi gerçekleşiyor"

 

Kastamonu Valisi Mustafa Kara da "Bugün büyük bir heyecan içindeyiz çünkü yılların özlemi gerçekleşmiş olacak. İlimizin amatör spor tesislerine kavuşmasının ilk etabı gerçekleşiyor. Amatör spor kulüplerimizin ilimizde spor faaliyetlerinin sürdürebilmeleri konusunda zorluklar vardı. İşte bu tesisle bu zorluklarda aşılmış olacak" diye konuştu. Törende, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Vekili Yunus Akgül de hazır bulundu.

 

Soykan İnşaat 500 iş gününde inşa edecek

 

2 adet futbol sahası, 2 adet portatif tribün, 2 adet sosyal tesis ve çevre düzenlemesini kapsayan Kastamonu Kuzeykent Hasan Doğan Spor Tesisleri Projesi bitirildiğinde Kastamonu'daki amatör sporlar açısından önemli bir ihtiyacı da karşılamış olacak. 20 Ocak'ta gerçekleştirilen Kastamonu Kuzeykent Hasan Doğan Spor Tesisleri yapım işi ihalesini 3 milyon 187 bin TL'lik teklifle kazanan Soykan İnşaat, şartname gereği 500 iş günü içinde işi bitirip İl Özel İdare Müdürlüğü'ne teslim edecek.


Geri Dön