29 / 03 / 2024

www.sahibinden.com: Çiftlik satışları yüzde 13 arttı!

 www.sahibinden.com: Çiftlik satışları yüzde 13 arttı!

sahibinden.com verilerine göre son bir yıl içinde satılan çiftlik sayısında yüzde 13 oranında artış yaşandı. Türkiye genelindeki ortalama fiyat ise yüzde 1 oranında düşerek 330 bin TL’den 326 bin TL’ye geriledi



Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com’un verilerine göre, 2011 Mayıs-2012 Mayıs tarihleri arasında son bir yıl içinde satılan çiftlik sayısı yüzde 13 oranında artış kaydederken, ortalama fiyat yüzde 1 gerileyerek 330 bin TL’den 326 bin TL’ye düştü.


Büyük şehirlerin karmaşasından uzaklaşıp doğayla baş başa bir yaşam sürmek için soluğu çiftlik evlerinde almak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. sahibinden.com verilerine göre son bir yıl içinde satılan çiftlik sayısında yüzde 13 oranında artış yaşandı. Türkiye genelindeki ortalama fiyat ise yüzde 1 oranında düşerek 330 bin TL’den 326 bin TL’ye geriledi.


sahibinden.com’da yer alan çiftliklerin özellikleri bulunduğu bölgeye göre değişiyor. Balıktan, küçük-büyükbaş hayvancılığına, tavuk besiciliğinden zeytin ve meyve bahçelerine kadar birçok satılık çiftlik ilanın yer aldığı sahibinden.com’da fiyatlar 20 bin TL ila 20 milyon dolar arasında değişiyor. 


İstanbul, İzmir, Muğla, Balıkesir ve Tekirdağ gibi şehirlerde bulunan 930’dan fazla satılık çiftlik ilanının yer aldığı sahibinden.com verilerine göre, en çok ilginin ortalama 1 milyon 250 bin TL fiyat ile İstanbul ve çevre köylerine olduğu görülüyor. İstanbul’u Ankara, Tekirdağ,  İzmir  ve Eskişehir izliyor. 


İzmir’de ortalama 475 bin TL’ye satılan çiftlikler, Muğla’da 775 bin TL’ye, Balıkesir’de 500 bin TL’ye, Tekirdağ’da ise 370 bin TL’ye satılıyor.


sahibinden.com


Aksoy Group bünyesinde, 2000 yılında kurulan sahibinden.com, yenilikçi ürün ve hizmet uygulamaları ile internet alanındaki standartların belirleyicisi olmaya devam ediyor. 225 çalışanı, ayda 22 milyon tekil ziyaretçinin yarattığı 2,5 milyara yaklaşan sayfa görüntülemesi ile sahibinden.com, 2,8 milyon aktif ilanı ve on binlerce ürün çeşidiyle Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından birisi olma özelliğini taşıyor.


Geri Dön