29 / 03 / 2024

Yıldırım: Otoyol ücretlerine yeni yasa ve yönetmelik geliyor, zam değil!

 Yıldırım: Otoyol ücretlerine yeni yasa ve yönetmelik geliyor, zam değil!

Binali Yıldırım, otoyollardaki geçiş ücretleri ile ilgili yönetmeliğin “otoyollara zam yapılıyor” diye algılanmasının, hoş olmadığını bildirdi



Bakan Yıldırım, Karabük Valiliği toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısının ardından basın mensuplarının, dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren “Karayolları Genel Müdürlüğünün Sorumluluğu Altında Bulunan Otoyollar ile Erişme Kontrolünün Uygulandığı Karayollarında Geçiş Ücretlerinin Belirlenmesi ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik” ile ilgili sorularını yanıtladı.


Karayolları Genel Müdürlüğünün kuruluşuyla ilgili Teşkilat Yasası'nın değiştirildiğini ifade eden Yıldırım, 1950 yılında yürürlüğe giren yasanın 6001 sayılı Yasa ile ortadan kalktığını ve yeni bir yasanın yapıldığını anımsattı.


Bu yasaya uygun olarak yönetmeliklerin hazırlanması gerektiğini dile getiren Yıldırım, çeşitli alanlarda hazırlanan yönetmeliklerden biri olan erişime kontrollü yollarda ücretlendirilmesine yönelik yönetmeliğin de bu şekilde hazırlandığını anlattı.


Yıldırım, şunları kaydetti:


“Bunu, hemen otoyollara zam yapılıyor, diye algılamak, anlayıp, dinlemeden böyle yayın yapmak doğrusu çok hoş olmadı. Doğru bir haber olmadı, işin özü, bu teknik detaydır. Ücretlendirmeler nasıl yapılacak, bu kanuna uygun olarak ve ücretsiz geçenlere uygulanacak iş ve işlemler nasıl olacak. Yanlış bir uygulama yapılmışsa bunun düzeltilmesi nasıl olarak, bütün bunları esasa bağlayan detaylandıran yönetmelikten bahsediyoruz. Onun dışında herhangi bir şey yok.”


HÜRRİYET


Geri Dön