07 / 05 / 2024

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, TOKİ'den ev aldı!

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, TOKİ'den ev aldı!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve çok sayıda üst düzey subay Toplu Konut İdaresinden (TOKİ) ev satın aldı. Özel, Ankaranın gözde meknlarından İncekte TOKİnin yaptığı lüks konuttan ev sahibi oldu



TOKİ konutlarından sadece Özel ve subaylar değil, çok sayıda bakan ile AKP, CHP, MHPden milletvekili, bürokrat ve gazetecilerin de ev aldığı belirtiliyor.

Genelkurmay Başkanlığından ayrılan komutanlar emeklilik günlerini Fenerbahçe Orduevinde kendilerine tahsis edilen villa tipi lojmanlarda geçiriyor. Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, İzmirde yaşamayı tercih etmişti.

Orgeneral Necdet Özelin  TOKİ  konutunu yatırım amaçlı mı, yoksa emeklilik döneminde oturmak için mi aldığı bilinmiyor.  Ankara  kulislerinde Özelin emeklilik günlerinde Fener Orduevine yerleşmeyeceği, TOKİden aldığı eve yerleşeceği konuşuluyor.

Genelkurmay Başkanı Özel ve ünlü siyasetçilerin tercih ettiği TOKİ İncek Projesi, TOKİnin dar ve orta gelirli vatandaşlar için inşa ettiği konutlardan farklı. İncek Projesinde 26 blok ve 1060 konut var.

TOKİ, söz konusu projeden milletvekilleri, Meclis personeli, Meclis muhabirleri ile bazı devlet kurumlarına kontenjan ayırdı. 2013 Şubat ayında bitirilmesi planlanan konutlarada 1+1den 5+1e kadar farklı seçenekler bulunuyor. Konutların en küçüğü yaklaşık 170 bin liraya mal oluyor. En büyük konut için belirlenen tavan fiyat ise 500 bin TL civarında.

Ömer Şahin / RADİKAL

 


Geri Dön