19 / 04 / 2024

Genereli Sigorta'dan Konut Hasar Araştırması!

Genereli Sigorta'dan Konut Hasar Araştırması!

Generali Sigorta Araştırma Merkezi’nin yaptığı Konut Hasar Araştırması, Türkiye’de yaklaşık 19 milyon konuttan sadece 3 milyonunun sigortalandığını gösteriyor...



19 milyon konuttan 3 milyonu sigortalıGenerali Sigorta Araştırma Merkezi’nin yaptığı Konut Hasar Araştırması, Türkiye’de yaklaşık 19 milyon konuttan sadece 3 milyonunun sigortalandığını gösteriyor. Generali Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric, gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye'deki sigortalılık oranının düşük olduğunu belirtti.


Generali Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric, gelişmiş ülkelerdeki konut sigortalılık oranı ile karşılaştırıldığında Türkiye’deki sigortalılık oranının düşük kaldığını belirtti. Konutlarda sigortalılık oranının İstanbul ve Ankara’da daha yüksek olduğuna vurgu yapan Dobric, “Kırsal kesimde sigortalı konut sayısının yok denecek kadar az. Konut poliçelerinde hasar frekansının düşük, ancak hasar maliyetlerinin çok yüksek olması konut poliçesi yaptırmanın önemini gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Generali Sigorta Araştırma Merkezi’nin Türkiye genelinde yaptığı hasar araştırması kişilerin konut poliçeleri kapsamında en çok kullandığı asistans hizmetleri arasında cam ve çilingir destek hizmetleri olduğunu gösteriyor. Yine İstanbul aldığı su tesisatı hizmetiyle Türkiye’de lider konumunda yer alıyor. Araştırmada Antalya ise en fazla cam asistans hizmeti alan il olarak dikkat çekiyor.


En sık sel ve su baskını

Türkiye geneli ve il bazında hasar rakamlarına göre en sık görülen hasarlar sel ve su baskınından kaynaklanıyor. Özellikle İstanbul’da Alibeyköy ve Kağıthane’de sel ve su baskınından kaynaklanan hasarlar çok yüksek seviyede gerçekleşiyor.

Yangın ve hırsızlık, konutlar açısından önemli risk nedenleri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle İstanbul’un Avcılar, Sefaköy, Yenibosna ve Bahçelievler’de hırsızlık hasarlarının diğer bölgelere nazaran daha yüksek düzeyde olduğu görülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı verilerine göre ağustos ayı sonunda 6 milyon konutun olduğu İstanbul’da karşılaşılan yangın hasarı sayısı 3 bin 522 adet.


Takvim


Geri Dön