28 / 03 / 2024

Genpower 1 milyar TL ciro hedefliyor!

Genpower 1 milyar TL ciro hedefliyor!

Genpower’ın büyük ortağı Müjdat Uslu, şirkette kendine ve eşine ait hisselerini borsada halka açık olan ICG Yatırım Holding’e katmak üzere harekete geçti. Genpower 1 milyar TL ciro hedefliyor..



Genpower’ın büyük ortağı Müjdat Uslu, şirkette kendine ve eşine ait hisselerini borsada halka açık olan ICG Yatırım Holding’e katmak üzere harekete geçti. 


Böylece Latek-Genpower birleşmesinde küçük yatırımcılar büyük ortağın her adımını takip etme şansını yakalayacak. Dün KAP’a yapılan duyuruya göre Müjdat Uslu’ya ait yüzde 91.7’lik, Güllü Uslu’ya ait yüzde 0.4’lük hisseyi ICG Yatırım’a  devredilecek.


1 milyar liralık ciro hedefliyor

“Bilindiği üzere, Türkiye’nin en büyük jeneratör üreticisi Genpower’ı Latek Holding ile birleştirmek suretiyle Türk sermaye piyasasına sunmaya hazırlanıyoruz” diyen Müjdat Uslu konuyla ilgili şunları söyledi:

“İstanbul Borsası, 1 milyar lira ciroya koşan bir sanayi grubunu karşılamaya hazırlanıyor. Halka arzlarda hep patronların hisse satışı yaptıktan sonra elde ettikleri geliri nasıl değerlendirdiğine dair kuşkular oluşur. Biz bu tereddütleri ortadan kaldırmak için hisselerimizi bir çatının içine koymayı kabul ettik ve ilerde yapacağımız halka arzlarda oluşacak paranın tamamının kurumsal yapıda kalacağını sözle değil icraatla yapmak istedik. Hesap verilebilirlik anlamında ve büyümeyi paylaşma anlamında bu yapılanmayı çok önemsiyoruz.”


Milliyet Gazetesi


Geri Dön