19 / 04 / 2024

Genpower ve Latek Holding ortak oluyor!

 Genpower ve Latek Holding ortak oluyor!

Latek Holding, jeneratör sektöründe Türkiye'nin en büyüğü, dünyanın ise 7'nci büyük şirketi Genpower Jeneratör Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile birleşiyor. Latek Holding ile Genpower arasında 'birleşme sözleşmesi' imzalandı...




Latek Holding, jeneratör sektöründe Türkiye'nin en büyüğü, dünyanın ise 7'nci büyük şirketi Genpower Jeneratör Sanayi ve Ticaret A,S ile birleşiyor. Halka açık olan ve Borsa İstanbul'da hisseleri işlem gören Latek Holding ile Genpower arasında 'birleşme sözleşmesi' imzalandı. Birleşme sözleşmesinin ardından her iki şirketin değerleme ve mahkeme tespitleri yapılacak. Ardından ise genel kurul düzenlenecek. Latek Holding tarafından yapılan açıklamada, gerçekleştirilecek olan birleşme ile her iki şirketin yurtiçi ve dışındaki yatırımlarına daha güçlü devam edeceği kaydedildi. 


Nairobi'ye ikinci mağaza Latek Holding, sanayi ve hizmet sektöründeki yatırımlarıyla dünyanın 5 kıtasında 104 noktada hizmet veriyor. Son yıllarda Afrika kıtasında büyümeyi hedefleyen Latek Holding, 100 milyon dolarlık yatırımın ilk halkası olarak Kenya'da Levent Erdoğan "Yatırımlar devam edecek" dedi. 


LTK Home markası ile yapı market açtı. Kenya'nın başkenti Nairobi'deki ikinci mağazanın açılışı ise önümüzdeki günlerde yapılacak. Açıklamada Latek Holding'in asıl hedefinin yapı marketlerinden inşaata, enerjiden liman işletmesine, depolamadan dağıtıma yatırımlar yaparak Doğu ve Güney Afrika'daki ekonomik gelişmelerden büyük pay almak olduğu vurgulandı, Birleşme ile Afrika kıtasında özellikle enerji yatırımlarına ağırlık vereceklerini belirten Latek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan, "Genpovver'ın enerji konusundaki büyük gücü ve tecrübesi Latek Holding'in birkaç yıldır bu konuda Afrika kıtasının farklı ülkelerinde sürdürdüğü fizibilite çalışmalarının sonucunu daha hızlı alacak. Yatırımlarımıza enerji alanında da start vereceğiz" dedi. Genpower, Ankara'da 216 bin metrekare arsası üzerinde 51 bin metrekare kapalı alan fabrikasıyla, dünyanın en büyük kapalı ve açık alana sahip jeneratör fabrikasında üretimini sürdürüyor. 


Radikal Gazetesi


Geri Dön