28 / 03 / 2024

Gercüş'te 6 köy susuz kaldı!

Gercüş'te 6 köy susuz kaldı!

Gercüş ilçesinde 497 bin liralık enerji borcu nedeniyle 6 köye içme suyu sağlayan ana su deposunun elektriği kesildi. Ana deponun elektiriği kesilince 6 köy susuz kaldı...



Batman'ın Gercüş ilçesinde 497 bin liralık enerji borcu nedeniyle 6 köye içme suyu sağlayan ana su deposunun elektriği kesildi.  Biriken elektrik borcunu ödeyemeyen vatandaşlar, içme suyu ihtiyaçlarını köy meydanındaki kuyular ve tankerlerle karşılıyor.


DEDAŞ ekipleri, Gercüş'ün Tepecik, Doruk, Gökçe, Taşçı, Yenice ve Bağözü köylerinin ortak kullandığı ana su deposunun elektriğini biriken 497 bin 536 liralık borcun ödenmemesi nedeniyle kesti. Kesinti nedeniyle 6 köy susuz kaldı. 


Doruk köyü muhtarı Şehmuz Sabuktekin, AA muhabirine, yaklaşık 500 bin liraya ulaşan elektrik borcunun sadece 6 köye ait olmadığını ileri sürerek, daha önce su depolarından Hisar Belde Belediyesi, Kayapınar Jandarma Karakolu ve Kömürcü köyünün de yararlandığını savundu.


Yetkililerin bu soruna çare bulmalarını istediklerini ifade eden Sabuktekin, "Hisar Belde Belediyesi, Kayapınar Jandarma Karakolu ve Kömürcü köyü kendi paylarına düşeni yatırmadıkları için köyün su ihtiyacının karşılandığı ana deponun elektrikleri kesildi. Köy muhtarlarıyla toplantı yaptık. Yetkililerden bu soruna bir an evvel çözüm bulmalarını istiyoruz" dedi.


Yenice köy muhtarı Mehmet Özel ise ana deponun elektrik borcundan dolayı yaklaşık 10 gündür susuz kaldıklarını söyledi. Kendi köylerine ait elektrik borcunun 30 bin lira olduğunu kaydeden Özel, köy sakinlerinin birikmiş borcu ödeme imkanlarının bulunmadığını dile getirdi.


İçme suyu ihtiyaçlarını kuyulardan sağladıklarını belirten Özel, "Kuyu sularında hayvan pisliği var. Sağlıklı olmadığını bildiğimiz halde su ihtiyacımızı bu kuyulardan tedarik ediyoruz" diye konuştu.


Köy sakinlerinden Nursal Gök da kuyu sularından yemek yaptıklarını, bundan dolayı çocukların hastalandığını ileri sürdü.


AA


Geri Dön