26 / 04 / 2024

Germecik'e üniversite müjdesi!

Germecik'e üniversite müjdesi!

Adnan Menderes Üniversitesi'nin bir kolunun ilçelerine açılması için yaptıkları girişimlerin olumlu sonuçlandığını belirten Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, belediyenin eski kademe binası alanına üniversitenin inşa edileceğini kaydetti.




Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Meslek Yüksek Okulu'nun iki yıl içinde Germencik'te açılacağını söyledi. ADÜ'nün bir kolunun ilçelerine açılması için yaptıkları girişimlerin olumlu sonuçlandığını belirten Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, belediyenin eski kademe binası alanına üniversitenin inşa edileceğini kaydetti. En geç 2 yıl içinde Germencik'te üniversiteli öğrencilerin eğitim ve öğretime başlayacağını kaydeden Akın, "İlçemizde açılacak olan Adnan Menderes Üniversitesi Meslek Yüksekokulu belediyemizin eski kademe binası yerine inşa edilecek. Üniversitenin faaliyete geçmesi ilçemizin hem ekonomik hem de kültürel gelişimine katkı sağlayacak" dedi.


AKILLI KADEME BİNASI


Belediyeye akıllı bina formatıyla yeni kademe binası kazandıracaklarının da altını çizen Başkan Ümmet Akın, "17 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan yeni kademe binası 200 araç kapasitesine sahip olacak. Bakım ve tamir işlerini yapan tüm işçilerimizin toplanma ve dinlenme merkezi haline gelecek binada, malzeme depoları, idari odalar, toplantı salonu ve soyunma odaları bulunacak. İşçilerin çalışma koşullarının iyileşeceği dolayısıyla verimin de artacağı, modern ve teknik farklılıklara sahip olan tesisimize yol güzergâhı üzerinde olması sebebiyle ulaşımı kolay olacak. Ayrıca yapılacak güneş panelli yeni kademe binamızdan elde edilecek elektrik enerjisinden faydalanacak olan taş ocağı tesisimiz de buraya taşınacak" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön