20 / 04 / 2024

Geyik Kanyonu keşfedilmeyi bekliyor!

Geyik Kanyonu keşfedilmeyi bekliyor!

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Arıcılar köyü sınırlarında yer alan 20 kilometre uzunluğundaki Geyik Kanyonu’nun bölge turizmine kazandırılması için çalışma yürütülüyor.



Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Arıcılar köyü sınırlarında yer alan 20 kilometre uzunluğundaki Geyik Kanyonu’nun bölge turizmine kazandırılması için çalışma yürütülüyor.


Geyik Kanyonu, son yıllarda doğa sporcuları ve fotoğrafçılar tarafından ilgi görüyor. İsmini, geyiklerin geçiş güzergâhı olmasından alan Geyik Kanyonu, bünyesinde barındırdığı irili ufaklı eşsiz görünümdeki şelaleleri, bitki örtüsü, yaban hayatı ve parkurları ile Muğla’nın “Gizli doğa cenneti” olarak anılıyor.


Kanyonu daha geniş kitlelere tanıtmak, daha fazla sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi ile buluşturmak amacıyla Ula Kaymakamlığı tarafından hazırlanan “Doğal Cennet Geyik Kanyonu Projesi”, 2013 yılı Turizm Altyapısı Mali Destek Programı Kapsamında Güney Ege Kalkınma Ajansına (GEKA) sunuldu. Proje başarılı projeler arasında değerlendirilerek maddi destek almaya hak kazandı.

Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, Geyik Kanyonu’nun turizme kazandırılması için hazırlanan proje kapsamında ziyaretçilerin oturup dinlenebilecekleri otantik alanlar, mesire yeri ve seyir terasları oluşturulacağını belirterek, “Hedefimiz yıllık 2 bin olan ziyaretçi sayısını ilk etapta 20 bine çıkartmak” dedi.


Bölgeyi doğa turizmi, trekking ve ilerleyen dönemlerde çiftlik turizmi ve geriatri faaliyetlerinde önemli bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini anlatan Yılmaz, turizm çeşitliliğini artırarak yöre halkı için yeni istihdam olanakları sağlamak istediklerini kaydetti. Ziyaretçilerin kanyondaki gezilerinin her noktasında ayrı bir güzellikle karşılaşacağına işaret eden Yılmaz, “Fauna açısından da oldukça zengin olan kanyonda ziyaretçiler, mağara içlerinde sarkıt ve dikitleri, irili ufaklı çok sayıda şelaleyi, endemik bitki türlerini, sığla ağaçlarını görebilir, dağ keçilerine rahatlayabilirler. Bölgede yetiştirilen doğal ürünleri de sergileyerek ziyaretçilerin beğenisine sunacağız” diye konuştu. 


Yeni Mesaj 


Geri Dön