23 / 04 / 2024

GIC Rönesans'a ortak oldu!

GIC Rönesans'a ortak oldu!

GIC, Rönesans Grubu’nun Türkiye’de faaliyet gösteren gayrimenkul kolu Rönesans Gayrimenkul Yatırım’a (RGY) 250 milyon euroluk sermaye arttırımı yoluyla yüzde 21.4 oranında ortak oluyor.



SİNGAPUR’UN devlet varlık fonu Government of Singapore Investment Corporation (GIC), Rönesans Grubu’nun Türkiye’de faaliyet gösteren gayrimenkul kolu Rönesans Gayrimenkul Yatırım’a (RGY) 250 milyon euroluk sermaye arttırımı yoluyla yüzde 21.4 oranında ortak oluyor. Ortaklıkla birlikte yeni sağlanan kaynağın RGY’nin gelecekteki ticari faaliyetlerini genişletmesine olanak tanıyacağı açıklandı. Ortaklık işleminin, yasal onayların alınması sonrası son çeyrekte tamamlanması bekleniyor.


Üç projede ortak


Rönesans Holding’in Başkanı Dr. Erman Ilıcak, “Bu ortaklık, gayrimenkul alanındaki en saygın küresel yatırımcılardan biriyle olan ilişkilerimizi daha da güçlendiriyor. Daha önce üç proje kapsamında ortaklık kurduğumuz GIC’yi RGY platformu seviyesinde de görmekten çok memnunuz. RGY’nin Türkiye ticari gayrimenkul sektöründeki ağırlığını GIC iş birliği ile pekiştirmek için sabırsızlanıyoruz” diye konuştu.


GIC’nin Avrupa Gayrimenkul Bölge Başkanı Chris Morrish de şunları söyledi: “Türkiye’deki ilk kurumsal gayrimenkul yatırımlarını ülkenin en tanınmış ve saygın gayrimenkul geliştiricilerinden biri olan RGY’ye ortak olarak yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Uzun vadeli yatırımları tercih eden bir fon olarak, büyüyen Türkiye piyasasının, cazip yatırım fırsatları sunacağından eminiz.”


Yeni projelere kaynak


Rönesans Gayrimenkul Yatırım, GIC yatırımından sağlanan kaynakları kullanarak, Türkiye’nin büyük şehirlerinde gayrimenkullerin edinilmesi ve geliştirilmesi, mevcut portföyde geliştirilme aşamasında olan alışveriş merkezi, ofis ve karma projelerin tamamlanması, mevcut portföyün etkin şekilde yönetilmesi ile mevcut pozisyonunu sağlamlaştırmayı hedefliyor.


Vatan


Geri Dön