19 / 04 / 2024

Gıda devi Pehlivanoğlu inşaat sektörüne girdi!

Gıda devi Pehlivanoğlu inşaat sektörüne girdi!

Ege ' de 121 mağazasıyla hizmet veren Pehlivanoğlu ' nun gıdadan sonra yeni rotası gayrimenkul oldu. Ali Pehlivanoğlu, şirketi SİZA Gayrimenkulle 517 dairelik proje gerçekleştirecek...



Ege'de 121 mağazasıyla hizmet veren Pehlivanoğlu'nun gıdadan sonra yeni rotası gayrimenkul oldu. Ali Pehlivanoğlu, şirketi SİZA Gayrimenkulle 517 dairelik proje gerçekleştirecek.



İzmir'in vergi rekortmenleri listesinde üst sıralarda yer alan Pehlivanoğlu Marketler Zinciri, hedef sektör olarak gayrimenkulü seçti. Marketler zincirinin sahibi Ali Pehlivanoğlu tarafından kurulan SİZA Gayrimenkul, Ayrancılarda 11 bloktan oluşan ve her biri 9 katlı olacak toplu konut üretecek. Projede 517 dairenin bulunduğu aktaran Ali Pehlivanoğlu, "Bu projemizde 88 adet 45 metrekare büyüklüğünde 1+1 konut yer alırken, 319 adet 65-81 metrekare büyüklüğünde 2+1 ve 110 adet Pehlivanoğlu Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olan Ali Pehlivanoğlu, 1949 yılında Makedonya İştip'te dünyaya geldi. 


1957'de ailesiyle Türkiye'ye göç eden Pehlivanoğlu, 5 yıl ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra Turyağ'da satış ve pazarlama temsilcisi olarak çalıştı. 1980'de ilk süpermarketini Üçkuyular'da açtı. Şimdi Pehlivanoğlu, 121 mağazaya sahip. 

114 metrekare büyüklüğünde 3+1 konut yapılacak" dedi. 

ÖNCELİK KAT KARŞILIĞI Daha önce kurdukları PR Gayrimenkul'ü kızı İrem Pehlivanoğlu'nun yönettiğini belirten Ali Pehlivanoğlu, "Oradan oldukça deneyim kazandık. Yeni kurduğumuz SİZA Gayrimenkul ise benim üzerime kayıtlı. Zaten uzun süredir gayrimenkul alım ve satımını yapıyorduk. Eğer gıda işine girmeseydim, inşaatçı olurdum" diye konuştu. 


Arsayı yaklaşık 30 sene önce aldıklarını aktaran Ali Pehlivanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada toplu konut yapmaya karar verdikten sonra projesini de çizdirmiştik. İnşaatı ise, kat karşılığı sistemi önceliğimiz olmak üzere bir inşaat firmasına vermek istiyoruz. 


Bunun için pazartesiden itibaren müracaatları alacağız. 

Teklif usulü yapılacak görüşmeler neticesinde inşaata başlanır. Eğer beklentilerimizi karşılayacak bir firmayla anlaşamazsak inşaatı da kendimiz yapacağız. Tanıtımlarımızı, 8-10 yeni mağazamızı da açtıktan sonra yapacağız.


Habertürk Egeli 


Geri Dön