18 / 04 / 2024

Gıda ve yapı marketleri yüzde 40 indirime gidiyor!

Gıda ve yapı marketleri yüzde 40 indirime gidiyor!

 İstanbul Shopping Fest'e tekstilcilerden sonra gıda ve yapı marketleri de girdi. Migros, Carrefour, Tansaş, Kiler, Koçtaş 40 gün boyunca yüzde 20'ye varan indirimlerle vatandaşı sevindirecek



Türkiye'nin en büyük alışveriş organizasyonu İstanbul Shopping Fest (ISF), hazırgiyim ve teknomarketlerden sonra gıda ile ev eşyalarına kadar uzandı. 18 Mart'ta başlayıp 40 gün sürecek ISF'de moda ve teknonoloji firmalarının yanında hipermarketler ile yapı marketleri de yüzde 20'ye varan oranlarda indirime gidecek. İndirimden Türkiye'ye alışveriş için gelen turistler de yararlanabilecek. ISF'nin Eş Başkanı Mehmet Nane, turistlerin hipermarketlerde Türkiye'ye özgü baharat, peynir, sos, şarküteri ürünleri ile sabun çeşitlerine; yapı marketlerde ise yanlarında taşıyabilecekleri ürünlere ilgi gösterebileceklerini söyledi. Yerli tüketici için ise her gün daha geniş bir ürün yelpazesinde indirim söz konusu olacak.

HALKA YARAR
Kiler Genel Müdürü Nihat Özdemir, ISF'ye destek için böyle bir karar aldıklarını bunun özellikle halka yarayacağını söyledi. 'Gıda ürünlerinde yüksek indirim mümkün değil ama yine de hem gıda hem de gıda dışı ürünlerde yaklaşık yüzde 20'ye varan indirimler olur' diyen Özdemir, bunun ürün, fiyat ya da para puan şeklinde yapılabileceğini ifade etti. YKM Genel Müdürü Jaklin Güner ise ISF ile birlikte otellerin şubat ayından itibaren dolduğunu, uçak biletlerinin de tükendiğini söyledi.

Restoranlar % 10 ile destek verecek
Restoranlar 250 lira ve üzerinde yapılan alışverişin fişlerini gösteren yerli ve yabancı turistlere yüzde 10 indirim yapacak. İndirimler dışında restoranlar Türk kahvesi, lokum ve İstanbul konseptli kokteyller ile turistleri ağırlayacak. Londra'da restoranlara gelenlerin yüzde 80'in yabancı turisler oluştururken bu oran İstanbul'da yüzde 10. Restoranlar bir turistin bir kerede 100 dolar bıraktığını, potansiyelden yararlanmak istediklerini dile getirdi.
Sabah/Pınar çelik

 


Geri Dön