26 / 04 / 2024

Giovane Gentile Rusya'da 19 mağaza açtı

Giovane Gentile Rusya'da 19 mağaza açtı

İtalyan Giovane Gentile markasını alan iki Türk ortak, markaya yaptıkları yatırım ile mağaza sayısını Rusya'da 19'a çıkardı



'Genç ve yakışıklı İtalyan'ı erkek giyimde marka yaptı, alışverişe en çok kadınları çekmeyi başardı. Yaklaşık 7 yıl önce tekstil işine girmek için Full Studio'yu alan 2 ortağın, markanın sahiplerinden bonus niyetine ücretsiz alarak geliştirdiği ve 'genç ve yakışıklı erkek' anlamına gelen Giovane Gentile markalı erkek giyim koleksiyonları, Türkiye'den önce yurtdışında kapışılır oldu. Adı İtalyan, yaratıcısı Türk olan ve Türkiye genelinde 10 corner ve 7 mağaza açan Giovane Gentile'in sadece Rusya'da Brioni, Kiton, Ferre gibi markalarla komşu lokasyonlarda ulaştığı mağaza sayısı ise 19'u buldu. Şu anda Rusya'nın yanı sıra İran'dan Mısır'a, Kongo'dan İsviçre'ye kadar 20 ülkede 45 mağaza ve 43 corner olduğunu söyleyen Giovane Gentile Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Mutkan, "Öyle bir koleksiyon yarattık ki, bizim mağazalarımıza giren müşteriler kemerden ayakkabıya, gömlekten kol düğmesine kadar tüm ürünlerden herhangi bir satış görevlisinin desteğini almadan alışveriş yapabiliyor. Bu sayede kadınlar erkekler için alışveriş yaparken bizim markamızı daha çok tercih ediyor. Çünkü 'Hangi gömlekle ne uyar?' diye düşünmelerine gerek yok. Bizde kemerin kumaşındaki biyeyle ayakkabının kumaşı bile uyumludur" diye konuştu.

Anadolu'da statü sembolü

Markanın İtalyan olmasının özellikle Anadolu'daki ve Rusya'daki satışlarda kendilerine önemli bir katkı sağladığına dikkat çeken Mutkan, "İtalyan markası almak statü sembolü olarak görülüyor. Diyarbakır, Trabzon, Kayseri, Erzurum gibi şehirlerde satışlarımız ve bayilik talebimiz çok fazla" açıklamasını yaptı.

Türkiye'deki satışlarının toplam ciroda yüzde 10-15 seviyesinde olduğunu, asıl büyümeyi yurtdışında gerçekleştirdiklerini ve şimdi iç pazarda da geliştiklerini hatırlatan Mutkan, şunları söyledi: "Ancak Rusya ve komşu ülkelerde büyümeye de büyük önem veriyoruz. Bu yüzden Türkiye'den sonra Rusya ikinci üssümüz oldu. Rusya'da Brioni, Kiton, Ferre, Gucci, Armani gibi erkek giyiminde en üst seviyedeki markalarla aynı kulvarda mücadele ediyoruz. Yaklaşık 15 milyon kişilik creme de la creme dediğimiz üst tabaka bizim alıcı kitlemiz konumunda. Rusya'da 2010 sonuna kadar mağaza sayımızı 29'a çıkaracağız. Ardından Kazakistan'da da bir üs kuracağız."

Gençler için de tasarladık

Mağazacılıkta ciddi bir deneyime sahip olduklarını söyleyen Cüneyt Mutkan, Giovane Gentile'yle üst segmente ve klasik tarz isteyen müşterilere hitap ettiklerini, daha rahat ve genç giyim isteyenler için de Giovane G. Designers Line'ı yarattıklarını açıkladı.

Kongo'ya 1.000 $'lık mal sattı

3 mağaza açtı

Giovane Gentile'nin Afrika ülkesi Kongo Cumhuriyeti'nde 3 mağazası var. 4 yıl önce Kongo'daki bayilerine 1.000 dolarlık satış yaparak onlarla tanıştıklarını söyleyen Cüneyt Mutkan, "O dönemlerde Kongo'da dükkan bile yoktu. Önce biz bayimize vitrin yapmayı, dünya ile aynı takvimde sipariş vermeyi, ürün kombinasyonu yapmayı öğrettik. Şimdi gayet iyi satış yapıyor ve 3 mağazaya ulaştık" dedi.
Vatan


Geri Dön