25 / 04 / 2024

Giresun SEKA arazisindeki TOKİ inşaatı mühürlendi!

Giresun SEKA arazisindeki TOKİ inşaatı mühürlendi!

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, "SEKA arazisi üzerinde yapılan TOKİ inşaatını mühürledik. Belediyeye 28 dönüm yer terk ettiler. Bu arsa benim değil sizlerin" dedi.



Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ,Gemiler çekeği Mahallesini ziyaret ederek mahalle sakinlerini dinledi. Mahallelilerin sorularını yanıtlayan Başkan Aksu önemli açıklamalar yaptı. 2009 seçim çalışmalarımda Gemilerçekeği Mahallesinde bulunan deniz dolgu alanına bir proje hazırladıklarını belirten Başkan Aksu, "Bizde parklar, yürüyüş alanları, çocuk parkları, bisiklet yolları, restoran, nikah salonu gibi hepimizin yararlanacağı sosyal bir proje planlamıştık. Bu alanı belediyeden alıp özel İdare'ye verdiler. Ne yapıyorlar, futbol sahası. Bu anlayış, halka değil kendi adamlarına iş sahası yapıyof'ifadelerini kullandı. 


STK'LARIN SESİ ÇIKMADI 

Başkan Aksu sivil toplum örgütlerine sitemi olduğunu belirterek "Bu alanlar siyasi olarak belediyeden alınıp, deniz kenarına uygun olmayan projeler yapılırken ilgili sivil toplum kuruluşlarından ses çıkmadı. Belediye bir şey yapsa ayağa kalkanlar, iktidara ses çıkaramıyor. Çünkü kimse iktidarla kötü olmak istemiyor. Bizim iktidarla işimiz yok. Çünkü hiçbir zaman destek olmuyorlar. Desteği istemiyoruz, köstek olunmasın. Yine tekrarlıyorum, bunlar halka göre değil, kendi adamlarına işyeri olacak proje yapıyor. SEKA arazisi üzerinde yapılan  TOKİ  inşaatını mühürledik. Belediyeye 28 dönüm yer terk ettiler. Bu arsa benim değil sizlerin" dedi. 


DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI 

Başkan Aksu doğalgaz çalışmaları ile ilgili soru üzerine ise şunları ifade etti: "Karayolları yan yol olarak bilinen eski yolu belediye ye terk etmiyor. Gemilerçekeği. ilacı Hüseyin. Teyyaredüzü ve Güre mahallelerinin sahil kesimine hat döşenemiyor. Aslında en büyük doğalgaz abonesi potansiyeli olan bölgelere ulaşılamıyor. Karayollarına geçici verin, doğalgaz hattı yapalım düzenlemesini yapıp size tekrar verelim diyoruz, yine yanaşmıyorlar. Beni değil aslında sizleri cezalandırıyorlar." 


Karadeniz'de Son Nokta


Geri Dön