25 / 04 / 2024

Giresun Tirebolu'nun imar planı konuşuldu!

Giresun Tirebolu'nun imar planı konuşuldu!

Giresun Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, yaptığı açıklamada; İller Bankası yetkilileriyle revizyon imar planı için gerekli görüşmelerin yapıldığını söyledi. Başkan Karapıçak, “İlçemizde plansız alan bırakmamak üzere çalışıyoruz” dedi.



Giresun Tirebolu Belediyesi'nin daha önceki 1/1000 ölçekli uygulama imar planları, İller Bankası aracılığıyla 1978-1982 ve 1986 yıllarında gerçekleştirilmiş olup Belediye sınırları içindeki Yılgın-Doğancı ve Düzköy’e 2001 yılında nazım ve uygulama imar planı yapılmış ve onaylanmıştı.


Belediye’den yapılan açıklamada; “Bu geçen süre içinde ihtiyaçlara plan değişiklikleri ile yanıt verilmeye çalışıldığını, fakat, yetersiz kalındığını, bununla birlikte planlarımız sayısal olmadığından birçok konuda hizmet üretme aşamasında da yetersiz kaldıklarını” belirttiler. Belediye’nin İller Bankası’na; Tirebolu’nun doğal, kültürel, tarihsel olanaklarını, Arkeolojik sit alanlarını, doğal sit alanlarını, tescilli binalarını ve koruma altına alınmış caddesini  kullanarak turizmin kentte daha da gelişmesini sağlamak için plan çalışmalarına başlanmış, ilçede  revizyon ve ilave imar planı yapılması için başvurmuştur.


Tirebolu’nun turizm sektöründe hak ettiği konuma gelebilmesi, doğal ve tarihi güzelliklerini en iyi şekilde değerlendirebilmesi yönünde hazırlanacak planların en kısa sürede gerçekleştirilebilmesi için Belediye’nin çalışmalara hız verdiği,  hazırlanan tasarı ve  planları İller Bankası’na teslim edip gerekli bürokratik işlemleri hızlandırdığı görülmüştür.Şuan da İller Bankası’ndan gelen bir heyetin “Tirebolu Revizyon ve İlave İmar Planı”nı değerlendirmek, incelemek için geldiğini, Belediye’nin de talepleri ışığında değerlendirmelerde bulunduklarını ve en kısa sürede plan çalışmalarının tamamlanacağını bildirdiler.




Giresun Gazetesi


Geri Dön