18 / 04 / 2024

Giresun Zeytinlik'teki evler yenileniyor!

Giresun Zeytinlik'teki evler yenileniyor!

Giresun Tabiat ve Kültür Varlıkları İle Zeytinlik Semti Ve Evleri Koruma Derneği Yönetim kurulu Üyeleri on yıldır yakından takip ettiği sokak sağlıklaştırma projesinin son durum değerlendirmesi ile ilgili toplandı.



Giresun Tabiat ve Kültür Varlıkları İle Zeytinlik Semti Ve Evleri Koruma Derneği Yönetim kurulu Üyeleri on yıldır yakından takip ettiği sokak sağlıklaştırma projesinin son durum değerlendirmesi ile ilgili Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Koordinatörü yardımcı doçent Dr. Gazanfer İltar  ile Zeytinlik semtinde bir araya geldi.


Tüm yönetimin hazır bulunduğu toplantıda Proje içeriği hakkında Görüş alışverişinde bulunuldu. Başkan Ahmet Coşkun yayınladığı değerlendirme açıklamasında şunlara yer verdi, “On yıl önce Giresun Valiliği önderliğinde kurulan Zeytinlik semti ve evlerini koruma derneği, Üç vali ve iki belediye Başkanlığı değişim sürecinde arşive kaldırılan dik sokak sağlıklaştırma Projesinin peşini hiçbir zaman bırakmadı. Tozlu raflardan indirilen ve sürekli gündemde tutmayı Başaran Zeytinlik semti ve evleri koruma derneği yapmış olduğu yüzlerce yazışma ve bunun Yanı sıra projeye dikkat çekmek semtte bin adet zeytin fidanı dağıtıldı. Açık kapalı ve mahalle Sokak konserleri düzenlendi  resim ve fotoğraf sergileri açıldı. Ulusal TV. çekimlerine ev sahipliği Yapılarak semtin tanıtımına ağırlık verildi. Binlerce kişinin gezdiği maket ve el sanatları sergileri Düzenlendi. Her şeyden önemlisi tarihi evler konusunda tanınmış yüzlerce akademisyenin yer Aldığı bir ayağı İstanbul da olan Muhteşem  Giresun evleri haftasını başarıyla gerçekleştirildi akademisyenler tarafından övgü ve ödüle layık görülen zeytinlik semti ve evleri koruma derneği dönemin valisi Dursun Ali Şahin’in desteğiyle Zeytinlikte tarihi evlerin yanlarına yapılan kötü amaçla kullanılan onlarca baraka kömürlük odunluk vs. yıkılarak yerle bir edildi. Daha bir çok sosyal etkinliklere imza atan Zeytinlik semti ve evleri koruma derneği.bu projenin gerçekleşmesinde çok emeği geçen kendi küçücük ama aklı ve yüreği o kadar büyük bir hemşerimiz varki ona ne kadar teşekkür etsek azdır. O bizim gizli kahramanımızdır.


PROJENİN İHALESİNİ YAKINDAN İZLEYECEĞİZ


DOKA nın katkısı çok az ve yetersiz. İşi ehil olan ve turizm bakanlığından iş bitirmeli tarihi

Restorasyonlardan anlayan deneyimli firmaların almalarından yanayız. Yoksa tarihi mekanlara


Güneş enerjisi panelleri takan tarihten bihaber müteahhitlerin bu projede yer almasını istemiyoruz.


Zeytinliğe Müze şehir girişinden başlanarak tüm çirkinlikler yok edilmeli, tarihi dokuya uygunsuz İşletmeler kapatılmalı. Kaçak TEDAŞ (AKSA) binası bir an önce yıktırılıp yerine otobüs parkı alanı yapılması Çevre ve şehircilik ile Turizm  Bakanlığı’ndan projeye ilave ve katkı için sayın Başbakan yardımcımız  Nurettin Canikli  Beyi makamında ziyaret etmek için bir sunum hazırlamaktayız.

Trabzon Zağnos Vadisi’nde yapılan istimlak ve kentsel dönüşüm için aktarılan kaynağın sadece yüzde Onu Zeytinliği ihya edecektir.bu konuda çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.”




Giresun Gazete


Geri Dön