17 / 04 / 2024

Giresun'da 9 camii restore ediliyor!

Giresun'da 9 camii restore ediliyor!

Giresun'un Piraziz ilçesine bağlı Bozat köyünde görev yapan 5 din görevlisi, köyde bulunan 9 caminin restorasyon işlerini kendileri yapıyor.



Giresun'un Piraziz ilçesine bağlı Bozat köyünde görev yapan 5 din görevlisi, köyde bulunan 9 caminin restorasyon işlerini kendileri yapıyor.  Din görevlisi Abdulkadir Kasap, yaptığı açıklamada, 3 yıl önce köydeki camilerin restorasyonu için çalışma başlattıklarını söyledi. Yöre halkının da bağışlarda bulunduğunu belirten Kasap, "Önce camilerimizde yapılması gereken restorasyon çalışmalarını belirledik. Yöre halkının bağışlarıyla gerekli malzemeleri satın aldık. Ben ve din görevlisi arkadaşlarımız, inşaat işlerinden anlıyoruz. Buradan hareket ederek, restorasyon çalışmalarını kendimiz yapmaya karar verdik. İşçilik ücreti ödemediğimizden, camilerimizin bakım ve onarımları için daha fazla malzeme alma imkanımız oldu." dedi.


"Çevre köylerden de yoğun talep aldık"

Kasap, köydeki 9 camiden 6'sını baştan aşağıya yenilediklerini, bunlardan 2'sini neredeyse yeniden inşa ettiklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Tek katlı olan camilerimizin tavanlarını söktük ve buralara birer kat daha ekledik. Şu anda bu camilerimiz iki katlı hale dönüştü. Yine bazı camilerimizin içerisini tamamen ahşap kaplama yaptık. Şadırvanı ve tuvaletleri olmayanların da bu eksikliklerini giderdik. Boya, badana ve çevre düzenleme çalışmalarını yaptık. Görevli olduğumuz camilerimizde yapılması gerekenleri, din görevlisi arkadaşlarımızla A'dan Z'ye imece usulüyle gerçekleştiriyoruz."




İstiklal Gazetesi


Geri Dön