19 / 04 / 2024

Giresunlular Kültür Evi'nin temeli atıldı!

Giresunlular Kültür Evi'nin temeli atıldı!

Esenyurt Giresunlular Kültür Evi’nin temeli atıldı. Yoğun katılımın gerçekleştiği temel atma töreninde Başkan Necmi Kadıoğlu, “Esenyurt ’ta yaşayan Giresunlu kardeşlerimize söz verdik, sözümüzü tuttuk” dedi.




 Esenyurt Belediyesi tarafından ilçede yaşayan Giresunlu vatandaşın kültürel ve sosyal faaliyetlerini yürütebileceği Giresunlular Kültür Evi’nin temeli atıldı. Yoğun katılımın gerçekleştiği temel atma töreninde Başkan Necmi Kadıoğlu, “Esenyurt ’ta yaşayan Giresunlu kardeşlerimize söz verdik, sözümüzü tuttuk” dedi.

 

10 birlerce Giresunlu kültür evi şenliğinde buluştu

Temeli atılan Esenyurt Giresunlular Kültür Evi açılışı aynı zamanda Eğlence ve şölen havasında gerçekleşti. Törene; AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ünal Kaçır, Ahmet Baha Öğütken, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Giresun AK Parti İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, AK Parti Giresun Milletvekili Adayı Turhan Akçelik, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı ve Giresunlular Derneği Başkanı Abdurrahman Ada, Giresun Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin Aslan, Doğankent Belediye Başkanı Haşim Biroltekin, Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Görele eski Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Giresun Konfederasyonu Başkanı Sıtkı Ada, Giresunlular Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Giresun Teşkilat Başkanı, Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci, Giresun Spor Kulübü Başkanı Mustafa Temel Bozdağ, Esenyurt belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri, başkan danışmanları, Giresunlu siyasiler, bürokratlar, iş adamları, sivil toplum kurum temsilcileri, dernek başkanları ve binlerce katıldı.

 

Yürüyüş, karşılama ve ay yıldızlı horon…

Giresun Kültür Evi, temel atma merasimi sonrası farklı bölgelerden gelen binlerce Giresunlu vatandaş Gaziler Parkı Şehir Stadyumuna doğru yürüyüşe geçti. Otçu Göçü Yürüyüşü gerçekleştiren vatandaşlar Kardeşlik Tohumu ekerek Esenyurt sokaklarında şenlik havası oluşturdu. Şenlik alanına giren vatandaşlar Esenyurt Belediyesi tarafından kendilerine hediye edilen Giresunlular Kültür Evi’nin temel atma merasimini şenlikle kutladı. Kemençe eşliğinde horanların oynandığı, yöresel oyunların sergilendiği şenlikte vatandaşlar doyasıya eğlendi. 28 kemençeci ile en büyük ay yıldızlı horon gösterisi katılımcılardan yoğun ilgi gördü.  Yöresel tatlarında sergilendiği şenlikte vatandaşlara pancar çorbası, keşkek, Giresun pastası, Görele dondurması, Çamoluk balı, Görele kesme helvası ve Şebinkarahisar pestilköme ikramı yapıldı.

 

“Büyük şehirlerde kültürlerimizi yaşamalıyız”

Açılış konuşması yapan Esenyurt Giresunlular Derneği Başkanı ve Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada, “ Esenyurtlu Giresunlular olarak Sayın Başkanımız Necmi Kadıoğlu’ndan Giresunlular Kültür Evi istedik ve başkanımız bizi kırmadı. Bizde yöremizin mimarisine uygun Giresun Kültür Evini Esenyurt ‘ta yapmak Başkanımız Necmi Kadıoğlu’nun öncülüğünde bizlere nasip oldu. Esenyurt ’un mimari, her kesimden, her bölgeden vatandaşın yanında olan, gariban babası, değişimin ve dönüşümün mimarı Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu’na Giresunlular adına yürekten teşekkür ediyorum. Bu hizmetleri ile Giresunlular olarak Başkanımız kalbimizin en güzel yerinde olarak hiç unutmayacaktır. Çünkü biz birlikte Türkiye’yiz. İnşallah Giresun Kültür Evi’nin açılışını daha büyük bir şölen ile gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Sözlerine devam ederek bugün Giresunlular olarak İstanbul’da tarihi bir an yaşadıklarını belirten Esenyurt Giresunlular Derneği Başkanı Abdurrahman Ada, “Muhteşem bir organizasyon oldu. Hemşerilerimizin hepsi, dernek başkanlarımız, federasyon başkanlarımız, belediye başkanlarımız herkes duyarlı davrandı. Herkes bu birliğe beraberliğe koşturdu. Bizi mutlu ettiler. Önemli olan insanların kültürlerini gurbette yaşayabilmeleridir. Biz bu kültürü, bu hazzı hep beraber arkadaşlarımızla yaşayabiliyoruz. Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu bize bu imkânı sağladı. Huzurlarınızda Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na şükranlarımızı, saygılarımızı arz ediyoruz. Bu kültür merkezimiz inşallah kısa sürede bitecek. Bittiğinde daha fazla kalabalık, daha fazla insanımızı, hemşerimizi burada ağırlamaktan onur duyacağımızı ifade ediyorum” diye konuştu

 

“Türkiye’nin imtihanı olacak”

Ada’nın konuşması sonrasında söz alan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, yaklaşan genel seçimlerine dikkat çekerek ülkenin büyük bir sınavdan geçtiğini söyledi. Başkan Kadıoğlu, “ Kültürünüze yakışır, Giresun’a yakışır bir kültür merkezini hediye etmenin onuru ve gururu içindeyim. Bugünlerde biliyorsunuz milletimiz yine bir imtihandan geçecek. Bu imtihan demokrasi imtihanı, insanlık imtihanı, bu imtihan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin devamı imtihanı, bu imtihan bağımsızlık imtihanı, bu imtihan milletin vesayetten kurtuluş imtihanıdır. Onun için bu imtihanı 7 Haziranda iyi vermemiz gerekiyor” dedi.

 

“Kültür evi buluşma noktasıdır”

Başkan Kadıoğlu, Giresunlulara hizmet etmekten son derece mutlu ve memnun olduğunu belirterek sözlerine devam etti. Kadıoğlu, “Burada asıl gaye şenlik eğlence değil. Asıl gaye Giresunlular Kültür Merkezi’nin açılışıdır. İstanbul’da yaşayan Giresun halkının yaşamlarını kolaylaştırmak ve kendi kültürlerini geliştirmesi, kendi kültürlerini unutmadan devam ettirebilmeleri için bir merkez oluşturuyoruz. Umuyorum ki Giresunlular akrabaları, eşleri, dostları hemşerileri buralarda kendilerini daha fazla ifade ederler. Daha rahat bir şekilde buluşma noktası oluştururlar. Gurbetteki o gurbet havasını bir nebze olsun burada giderirler. Giresunluları unutmazlar. Mesele yani Giresun’u unutmamaktır, hemşerileri unutmamaktır, akrabaları unutmamaktır ve kardeşliği unutmamaktır. Buradan da Türkiye’ye barış aşılamaktır. Giresun bunu yapacak güçte. Bunu biliyorum” diye konuştu.

 

Programa katılan Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ünal Kaçır ve Ahmet Baha Öğütken sırasıyla konuşmalarını gerçekleştirdiler. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na Giresunlular tarafından kemençe ve 28 numaralı Giresun Spor forması hediye edildi.

 

Türk Halk Müziğinin sevilen sesi olan Giresunlu sanatçı Mustafa Küçük ’ün sahne almasıyla birlikte binlerce Giresunlu kemençe eşliğinde doyasıya horon çekti. 



Esenyurt Belediyesi


Geri Dön